İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin stresinden kaçmak ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler için parklar oluşturmaya devam ediyor. Bu parklardan biri de Olivilo Yaşayan Parkı. Olivelo Yaşayan Parkı, Güzelbahçe Yelki'de bulunuyor. 57 hektarlık alana sahip olan park, Akdeniz ekosisteminin en iyi korunmuş örneklerinden biri.

Olivelo; zeytin ağaçlarının yanı sıra ahlat, menengiç, Anadolu palamut meşesi ve kızılçam gibi birçok farklı ağaç ve bitki türünü barındıran çok zengin bir doğal alan.

Parkta, bisiklet ve yürüyüş yolları, ziyaretçi bilgilendirme alanı, kafeterya, taş kütüphane, etkinlik ve toplama alanı gibi yerler bulunuyor.

Yaşayan Park Olivelo'nun özelliği ise doğanın kendi döngüsüne müdahale etmeyen aksine destekleyen bir anlayışa sahip olması.

Aynı zamanda parkta nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Kaçeli koyunları da bulunuyor. Dünyada 409 tane kalan koyunlardan 26'sı burada yaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda parkı gezmek isteyenler için turlar da düzenliyor. Bu turlara da katılarak parkı tanıyabilir, parkta bulunan ağaç ve kuş türleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Olivelo Yaşayan Parkı'na nasıl gidilir?

Olivelo Yaşayan Parkı Güzelbahçe Yelki'de bulunmaktadır. Parka toplu ulaşımla gitmek için 975, 985, 987 numaralı otobüslere binebilir ve Yelki durağında inebilirsiniz. Parka ulaşmak için ise 20 dakika yürümeniz gerekiyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz