Başkan Selvitopu da çalışmanın bir örnek teşkil ettiğine dikkat çekerek, Karabağlar Kent Konseyi tarafından yapılan bu çalışma, kent konseylerinin oluşturuluş ruhuna tamamen uygun, örnek alınacak bir çalışmadır. Bu çalışma bize demokratik, açık, şeffaf, hesap veren, katılımcı belediyecilik anlayışımızı bir kez daha ortaya koyma imkanı verdi” dedi.

Karabağlar Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık başkanlığındaki yürütme kurulu üyeleri ve meclis başkanlarından oluşan konsey heyeti, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, “Kent Konseyi'nin Stratejik Plan Revize Çalışması” adı altında Haziran ve Temmuz 2016 tarihlerinde yaptığı ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İzmir’de kurulu diğer kent konseylerinden temsilciler ve akademisyenlerin toplantılarda yaptığı görüş ve önerilerinin yer aldığı dosya bir rapor halinde Başkan Selvitopu’na sunuldu.

Karabağlar Kent Konseyi tarafından yapılan bu çalışmanın, kent konseylerinin oluşturuluş ruhuna uygun, örnek alınacak bir çalışma olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da sivil toplum kuruluşlarının belediyemizin stratejik planına gösterdiği ilgi bizi çok memnun etti. Bu çalışma bize demokratik, açık, şeffaf, hesap veren, katılımcı belediyecilik anlayışımızı bir kez daha ortaya koyma imkanı verdi. Çalışmaların işbirliği ile yapılmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Çalışmanın aşamaları belediyemizin ilgili birimleri tarafından takip edildi. Bu nedenle raporunuzda yer verdiğiniz çalışmalarınız sırasında geliştirdiğiniz görüş ve öneriler, stratejik plan revize çalışmalarında dikkate alındı.” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık da, yaptığı sunumda, İzmir'de ilk kez bir konseyinin kendi ilçesinin belediyesine ait stratejik planı ele alan özel bir çalışma yaptığına dikkat çekti. 

Editör: Haber Merkezi