TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bu yıl 17.'si düzenlenen HKMO Yaz Eğitim Kampı'nın konusu 'Dijitalleşme: Sayıların icadından, emeğin evrilmesine' olarak belirlendi. Seferihisar'da gerçekleşecek olan kampta birçok önemli ismin ağırlanacak. İşte öne çıkan isimler;

Kampın 3. gününde ‘Mesleki Örgütlülük’ panelinde DİSK’in ilk Kadın Başkanı Arzu Çerkesoğlu, KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ve TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz konuşmacı olarak yer alırken, panelin moderatörlüğünü HKMO Genel Başkanı Orhan Kasap yapacak.

Kampın dördüncü gününde ise moderatörlüğünü gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın yapacağı oturumda Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ile İletişimci Haluk Şahin ‘Özgür Medya’ yı tartışacaklar.

SOYER VE MAÇOĞLU YEREL YÖNETİMİ KONUŞACAK

Dördüncü günün bir diğer programında ise ‘Alternatif Yerel Yönetim Modelleri ve Tohum Politikaları’ tartışılacak. Programın konuşmacıları ise örnek belediyecilik anlayışıyla dikkatleri üzerine çeken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş olacak.

Kampın beşinci gününde ise ‘Dijitalleşen Dünyada Mücadele’ tartışılacak. Panelin konuşmacıları ise HDP Hatay milletvekili Barış Atay, aktivist Veli Saçılık ve yazar Ateş İlyas Başsoy olacak.

Kampta ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak, Yıldırım Kaya, Orhan Sarıbal ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko da kampın 6. gününde konuşmacı olarak bulunacaklar.

MOĞOLLAR SAHNE ALACAK

Öte yandan Praksis grubu, Deneysel Tiyatro Komünü’nün de yer alacağı etkinliklerde kapanış konserinde Türk Rock müziğinin efsane grubu Moğollar 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sahne alacak.

İşte kamp programı;

Editör: Haber Merkezi