Karabarun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Bizler de bölgemizde halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz çünkü insanlar bizi seçerken saraylar istemedi, sadece insan gibi yaşamak istediler. Biz de temel hak olan yaşama hakkına sadece aracılık ediyoruz. Ekonomik olarak çok daha kötü günlere gebeyiz. Ben küçük bir belediyeyim. Aslında doğal güzellikle saklı bir cennet Karaburun. İlkokul kitaplarımızda yardımlaşmayla ilgili şeyler ve Imc yazardı. Şimdi 18 yaşında bir kızım var, onun kitaplarında hiç görmedim, belki anlamını bile bilmiyor. Şu dönemde insanlar unuttukları değerlere dönmeye başladı. Benim bölgemde farklı siyasi görüşten insanlar bir araya gelip maske dikiyorlar. Karaburun'un maske ihtiyacını onlar karşılıyor. Bu dönem bize tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ben de Karaburun Yarımadası'nda uyguladığımız politikalarla bunu sağlamaya çalışıyorum. Geçtigimiz günlerde herkese ücretsiz fidan dağıttık ve kendimiz de dikiyoruz. Nohut ektik, fasulye ekiyoruz. Herkese sesleniyorum, evinizin önündeki bir karış toprağı bile değerlendirin. Imc usulüyle de birbirimizin yarasını sarıyorum. Komşum açken tok yatmam mümkün. Maaşlarımızın aldığı paket kadar paket yapıyoruz, 60 tane paket alıyorum" dedi.

İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İz Gazete, ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasını büyütmek için gerçekleştirdiği canlı yayına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuk oldu.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Büyükșehir Belediye Başkanımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve ben inanıyorum ki yine bırakmayacak. Ben Büyükșehir Belediye başkanımızın hiçbir çocuğu aç yatırmayacağına inanıyorum, İlçe belediye başkanları görevimizi yapıyoruz, inanın hiçbir çocuğun yatağa aç yatmaması için elimizden geleni yapıyoruz. İz seferikart uygulamasıyla gıda takvimi yapmaya başladık. Açtığımız halk marketinden insanlar paralarını yatırıp, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında aracı oluyoruz. Seferihisar Belediyesi'nden buna bir bütçe ayırmamıza gerek kalmadı, bunun için Seferihisar halkına teşekkür ediyorum. Yerel basının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Biz bunu başladığı günden beri yapmamıza rağmen bu rakamlara ulaşamadık. Onun için İzmir halkına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz de Halk Market'in ikinci açılışını yaptık. İzmirliler orada da bu bağışlarla devam edebilir. En çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri de mutluluk, sevgi. Bunları da sizler sayesinde gerçekleştiriyoruz. Dayanışma mutlu ediyor, herkesi de bu dayanışmaya bu mutluluğa ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İz Gazete, ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasını büyütmek için gerçekleştirdiği canlı yayına Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz konuk oldu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Bugünün tarihini kimse unutmasın çünkü İzmir'de yapılmış en büyük dayanışmalardan bir tanesi. Bugünler geçtikten sonra bize kalacak tek şey dayanışma duygusu. İnsanların ekmeğe bile ihtiyacı oluyor. Bizler belediye başkanı olarak bizi seçen vatandaşa siyasi görüş ayırt etmeden yardım etmeliyiz. 4 Nisan'dan itibaren ben rozetimi çıkarttım ve bütün belediye başkanlarımızla partisi ne olursa olsun ama evde yiyecek iki lokma ekmeği olsun diye uğraşıyoruz. Evet, zor zamanlar ama bunlar da geçecek. Ve hem İz Web TV'nin hem Büyükșehir Belediye başkanımızın, hem genel başkanımızın, İlçe başkanlarının adı tarihe yazılacak. Maddi güçlerimiz olmasa bile biz de küçük bir katkıda bulunmak istiyoruz, 60 tane de ben almak istiyorum. Ve hepimiz elimizden geleni yapacağız. Eksiğimiz oluyorsa da bütün vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Bu iş bittikten sonra hepimizi güzel günler bekliyor. Belediye başkanları biter, önemli olan insanlara iyi bir seda bırakabilmek, yaşadığın ilçede de rahat rahat yürümek" dedi.

Editör: Haber Merkezi