İzmir'deki kamu hastanelerinde ilk olan ünitede son teknoloji Video Head İmpulse (vHIT) cihazı ile yapılan testler ile iç kulaktaki denge sistemi ve kulaklardaki denge kanalları objektif olarak değerlendirilip test edilecek. Uygulanan manevralar ile de hastalığın yeri hakkında bilgi edinilip tanı konularak gerekli rehabilitasyon egzersizleriyle hastalar kısa sürede sağlığına kavuşacak. Denge Ünitesi'nde, KBB Uzmanı Başasistan Op. Dr. Gülay Güçlü Aslan, KBB Uzmanı Başasistan Doç. Dr. İlker Burak Arslan ve Odyolog Merve Usta tarafından randevu sistemiyle pazartesi günleri hastalara hizmet verecek.

Ünitenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene İzmir Konak İlçe Ak Parti Başkanı Temel Yıldırım, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Kuzey bölgesi hastanelerinin yöneticileri ve hastane çalışanları katıldı.

Günümüzde baş dönmesi şikayeti ile hastanelere başvuran hasta sayısının göz ardı edilemeyecek kadar çok olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Çukurova “Baş dönmesi (vertigo) rahatsızlığında her ne kadar Göz, Psikiyatri, Nöroloji, Radyoloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşları ile multidisipliner bir çalışma gerekse de hastaların çoğu KBB Kliniği'ne odaklanmakta. Artan talebi karşılamak amacıyla açılan ve özel geliştirilmiş inceleme enstrümanları ve pozitif testler ile kısa sürede etkili tanı ve tedaviye yönelik hizmetler ile hastaların rehabilitasyonunun sağlanacağı ünitenin kurulmasına destek veren hastane yöneticilerimize KBB Kliniği adına teşekkür ederim" dedi.

Doç. Dr. İlker Burak Arslan'ın da ünitenin işleyişi ile ilgili sunum yaptığı tören, kurdele kesimi ve davetlilerin üniteyi gezmesiyle sona erdi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi