İZ GAZETE- JMML (Juvenil Miyelomonositik lösemi) tanısı konulan 4 yaşındaki minik Öykü hala kök hücre nakli olmayı bekliyor. Anne Eylem Şen ve Öykü Arin’e Umut Ol gönüllüleri zamanlarının kısa olduğuna dair bir açıklama yaptı. Tam uyumlu donörün hala bulunamamasından dolayı doktorlar Öykü Arin’e, anne Eylem Şen’den yarı uyumlu nakil yapılması kararı aldı. Çarşamba günü nakil sürecinin başlayacağını duyuran Eylem Şen,  kampanyanın aynı şekilde devam ettiğini de belirtti.

“KÖK HÜCRE BAĞIŞI İÇİN KAMPANYAYA DEVAM”

Eylem Şen Yazıcı ve Öykü Arin’e Umut Ol Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada yarı uyumlu nakil süreciyle ilgili,” Tam uyumlu verici bulunamadığı için doktorlarımız tarafından Anne Eylem Şen’den yarı uyumlu nakil yapılması kararı alındı. Geldiğimiz son durum itibariyle, canımız kızımız Öykü Arin için 10 Nisan Çarşamba günü anne Eylem Şen’den yarı uyumlu nakil süreci başlıyor. Anneden alınan kemik iliğinin iyileşme sürecine katkısı, nakil sürecini takip eden günlerde belli olacak. Tüm kalbimizle anneden yapılana yarı uyumlu naklin başarılı olmasını umuyoruz. Fakat başarılı olmama olasılığı da var. Yarı uyumlu nakil olmasına rağmen kampanya bizim açımızdan aynı şekilde devam ediyor olacak.” dedi.

Yarı uyumlu nakil sürecinin başarısız olması durumunda, Öykü Arin’in yeniden nakil olması gerekeceği için 10/10 uyumlu donör arayışının hala devam ettiği de belirtildi.

“NUMUNELERİN TAKİPÇİSİ OLUN”

Bu süreçte kök hücre bağışında bulunanların numunelerinin de takipçisi olmalarını söyleyen Öykü Arin’e Umut Ol Gönüllüleri,”Tüm Öykü Arin’e Umut Ol kampanyasına gönül veren dostlardan isteğimiz kök hücre bağışı kampanyalarını sürdürmeleri yönündedir. Aynı zamanda verdikleri numunelerin takipçisi olmalarını öneriyoruz. Bu kararımız, hem Öykü Arin’in hem de  tüm Öyküler’in hikayesini değiştirmek üzere taşıdığımız toplumsal sorumluluğun gereğini yerine getirmek arzusudur. Bugüne kadar gösterdiğiniz dayanışma ve destekleriniz için çok teşekkür ederken, bu yolda bizimle devam edeceğiniz inancıyla, herkese sevgilerimizi iletiyoruz.”dedi

Donör Olun,Umut Olun,Asla Vazgeçmeyin Dayanışma Yaşatır

Editör: Haber Merkezi