İZ GAZETE – İZMİR Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi İz WEB TV’de İz Gazete editörü Yağız Barut ve İz Gazete muhabiri Tugay Can’ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan dört günlük izolasyon başta olmak üzere İzmir’de bulunan sağlık çalışanlarının yaşadığı ekipman sorunlarına kadar pek çok konuda konuşan Sürenkök, bir kez daha sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğine vurguda bulundu.

Erdoğan tarafından Perşembe günü başlayıp Pazar günü sona erecek olan dört günlük izolasyona dair konuşan Sürenkök, koronavirüsün en önemli özelliğinin aşırı hızlı bir biçimde bulaşmakta olduğunu hatırlattı. Dört günlük izolasyonu olumlu karşılayan ancak kararın gecikmiş olduğunun altını çizen Sürenkök, “Toplumsal hassasiyetimiz, feodal yapımız birbirimizle temas alışkanlıklarımız geleneklerimizi dikkate aldığımız zaman virüsün daha geniş kitlelere yayılacağı belliydi.Bizim bu konuda Avrupalı olmamız gerekiyordu. Biz bu durumu bireysel olarak yapamıyorsak yönetsel uygulanması gerekiyordu. Bu kararın uzun süre kalıcı olması gerekiyordu. Koronavirüsün yayılması bu şekilde önlenebilirdi” şeklinde konuştu. Sürenkök ayrıca 65 yaş üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkmasının engellenmesinin olumlu bir karar olduğuna değinerek “Ne kadar çok insan dışarı çıkarsa o kadar bulaş riski yüksektir. Dört günlük evde karantine avantajlı bir durumdur” dedi.

‘BUNU SÖYLEMEK SUÇSA...’

Sürecin şeffaf yürütülmesi yönündeki çağrısını yineleyen Sürenkök, “Türkiye’deki artışa göre İzmir’de sayılar artıyor. Tüm Türkiye’de 24 sağlıkçıyı kaybettik. Sağlık Bakanı’nın çıkıp bunu açıklaması gerekiyor” diye konuştu.

Acil servislerdeki sağlık çalışanlarının ekipman konusunda yaşadıkları sıkıntıların sürdüğünü ifade eden Sürenkök, şöyle konuştu:

“İl Sağlık Müdürlüğü’nden sağlık çalışanları için ekipmanların dağıtıldığı sorduğumuz zaman Sağlık Müdürü milyonlarca maskenin ve N-95’in dağıtıldığını söylüyor. Hemşirelerin 6 saatten fazla Doktorların 4 saatten fazla kıyafetler ile aynı ortamda çalışması virüslerin yayılmasına neden oluyor. Sağlık çalışanlarını koruma adına bunlara dikkat etmesi gerekmektedir. Bunu söylemek suçsa biz bu suçu işliyoruz”

‘YARDIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ’

İzmir Tabip Odası’na getirilen malzeme, maske, sperlikleri acil servislere ulaştırdıklarını söyleyen Sürenkök, “İstedikleri kadar engellesinler, İzmir Tabip Odası olarak bu konuda bize destek sunan belediyeler, ülkenin yurtsever devrimcileri, insan haklarına saygı duyan insanların desteğiyle sağlık çalışanları için gerekli ihtiyaçları sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Sürenkök ayrıca Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi