İzmir Sağlık Platformu 17 Nisan'ın "Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü" ilan edilmesine yönelik etkinlik düzenleyecek.

İzmir Tabip Odası'nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından öldürülüşünün üzerinden yedi yıl geçti. Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları o tarihten bu yana sağlıkta şiddetin önlenmesi için yoğun bir çaba yürüttüler. Yetkili kurumlarca gerekli önlemler alınmadığı için aradan geçen süre içinde ne yazık ki pek çok hekim ve sağlık çalışanı öldürüldü.
Bizler Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesini istiyoruz.

17 Nisan 2019, Çarşamba günü tüm sağlık kurumlarında (Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerde) sabah 08.30’da şimdiye kadar kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız.
Aynı gün öğleyin 12.30’da Konak Eski Sümerbank önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz."

Editör: Haber Merkezi