İZ GAZETE - Genç bir girişimciye göre gayet başarılı bir ivme yakalamışken İstanbul’dan sıkılan ve bir çok İstanbullu’nun hayalinde olduğu gibi Ege kıyılarına yerleşen Mine Atalar’ın, tamamen tesadüflerle gelişen bir başarı hikayesi var. Yaklaşık 3 yıl önce yerleştiği Bodrum’daki taş evinin bahçesinde köylülerin toplamadığı mandalinalardan bir marka yarattı O… Kısa sürede çok büyük otellerin tercihi haline gelen Raw Love You üzerine, Mine Atalar ile konuştuk. Atalar,  Raw Love You’ya artık İzmir’de de ulaşılabileceğinin müjdesini verdi.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Esas mesleğim Grafik Tasarım. 2001 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nü bitirdim. Daha sonra İzmir’den  İstanbul’a taşınıp çeşitli ajanslarda art director ve ambalaj tasarımcı olarak çalıştım. Ardından Los Angeles’ta geçirdiğim bir dönem sonrasında ayakkabı tasarımına yöneldim ve kendi markamı yarattım. Mavi Jeans, İnci Deri gibi Türkiye’nin önde gelen markaları için koleksiyonlar hazırladım ve yine kendi markam ile bu mağazalarda satışını gerçekleştirdim. Çok verimli ve başarılı bir dönemdi ancak 2016 senesinin Mart ayında ani bir kararla Bodrum’a taşındım.

Neden İzmir’e dönmek yerine Bodrum’a taşınmaya karar verdiniz?

Aslında İzmir’den hiç bir zaman kopmadım. Ailem ve en yakın arkadaşlarım halen İzmir’de yaşıyor. İstanbul’da yaşadığım 15 sene boyunca da bir ayağım sürekli İzmir’deydi. Taşınma kararım yine Ege’ye dönüştü ama sanırım doğayla daha iç içe olma isteğiyle Bodrum’u tercih ettim.

Bodrum’a taşınırken orada yeni bir girişimde bulunmayı planlamış mıydınız?

Kesinlikle hayır. Aslında Bodrum’a gelirken ayakkabı tasarımına bile devam etmedim, çünkü burada istediğim şekilde üretim yaptırabileceğim bir atölye yoktu.

Peki çiğ sebze ve meyve suları üretme fikri nasıl aklınıza geldi ve Raw Love You markasını nasıl yarattınız?

Tamamen tesadüf oldu. Bodrum’a ilk taşındığımda 7 dönüm mandalina bahçesi içerisinde bir taş evde yaşıyordum. O sene mandalinaları kimse toplamadı ve ne kadar çok mandalinanın yerlere döküldüğünü tahmin edersiniz. Ben de bu mandalinalara çok üzüldüğüm için nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve çeşitli karışımlar hazırlayarak arkadaşlarıma dağıtmaya karar verdim.

Gelen tepkiler güzel olunca da bu işi yapmaya karar verdiniz sanıyorum.

Tam olarak öyle oldu. Üniversiteden arkadaşım, şimdiki hayat arkadaşım ve ortağım Bora Tanık ile birlikte Raw Love You markasını yarattık ve Bitez’de bir dükkan açtık. Geçtiğimiz yaz ilk senemizdi ve daha ilk sene 17,384 adet satış yaptık.

Çok hızlı bir ilerleme olmuş. Bu rakamlara kendi dükkanınızdan mı ulaştınız?

Bodrum’un ilk ve tek yeni nesil kütüphanesi Zai Bodrum’a içeceklerimizi vermeye başladık. Daha sonra Mandarin Oriental Hotel Bodrum’dan aradılar ve kahvaltıda konuklarına bizim içeceklerimizden ikram etmek istediklerini söylediler ve onlarla da çalışmaya başladık. Aynı zamanda Ortaken’te bulunan Dalga Beach Bodrum’da bir Juice Bar’ımız oldu. Bahsettiğim rakamlara kendi dükkanımız da dahil bu noktalarla birlikte ulaştık.

Peki içeceklerinizden biraz bahseder misiniz? Sanıyorum çok sağlıklı ürünleriniz var.

Kesinlikle çok sağlıklı diyebiliriz. İçeceklerimiz hiç bir ısıya maruz bırakılmayan çiğ sebze ve meyve karışımlarından oluşuyor. Çiğ olarak tüketlen bu içecekler sebze ve meyvelerden maksimum fayda almanızı sağlıyor. Çünkü bir sebzeyi 46 derecenin üzerinde bir ısıya maruz bıraktığınızda %60’a kadar değer kaybediyorlar. Bu çok ciddi bir oran. Dolayısıyla çiğ beslenmek çok faydalı ancak bir çok sebzeyi çiğ yiyerek tüketemiyoruz. Bu sebeple bu sebzeleri sıvı hale getirip düşük meyve oranlarıyla, lifleriye birlikte ve çok faydalı çeşitli tohumlarla karıştırdığımızda karşımıza sağlık deposu içecekler çıkıyor.

Ürünlerinizde aynı zamanda katkı maddesi ve şeker de bulunmuyor değil mi?

İçeceklerimizin hiç birinde yapay tatlandırıcılar, şeker ve benzeri gibi koruyucu / katkı maddeleri ve hayvansal hiç bir ürün bulunmuyor.

Hayvansal ürün bulunmamasını biraz açabilir misiniz?

Sebze ve meyve sularımızın dışında bitkisel sütlü içeceklerimiz de var. Mesela bir içeceğimizin içinde frambuaz, muz, hurma ve badem sütü bulunuyor. Hayvansal süt kullanmıyoruz. Bal da dahil hayvansal hiç bir ürün kullanmıyoruz. Bunun yerine kendi ürettiğimiz badem sütü, hindistan cevizi sütü ve keten tohumu sütü gibi bitkisel sütler kullanıyoruz. Yani ürünlerimizin hepsi vegan beslenenler için de çok uygun.

Şimdilerde detoks epey moda oldu diyebiliriz. Sizin de detoks paketleriniz olduğunu biliyoruz. Biraz bahsedebilir misiniz?

Detoks paketlerimizi Uzman Diyetisyen Seçil Ünal Eşingen kontrolünde hazırlıyoruz. Detoks paketlerimizin dışında tüm içeceklerimizin de besin değerlerini ve kalori hesaplarını Seçil yapıyor. 1 günlük detoks paketlerimiz standart. 1 gün detoks yapmak isteyenler 2 seçenekli detoks paketlerimizden istediğini seçebiliyorlar. Fakat 3 günlük detoks paketimiz daha kontrollü. Tamamen Seçil’in kontrolünde ilerleniyor. Detoks’a başlamadan önce bire bir görüşme yapılıyor, bir takım testler yapılıyor ve elde edilen sonuçlara göre kişiye özel bir paket hazırlanıyor.

İçeceklerinizin paketlemeleri aynı zamanda doğayla dost değil mi?

Kesinlikle. Plastik kullanımını minimuma indirebilmek için cam şişeler tercih ediyoruz. Aynı zamanda kullandığımız taşıma çantaları da kağıt ve geri dönüşümlü malzemelerden.

Bu sene hedefleriniz arasında İzmir’e açılmak da var sanıyorum. İzmir’le ilgili planlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Biz lokal bir markayız ve fabrikasyon olmak hedeflerimiz arasında değil. Tabii ki bu sağlıklı ürünleri daha çok insana ulaştırmayı hedefliyoruz ama ürünlerimizin kalitesinden asla taviz vermek istemiyoruz. Örneğin cam şişelerimizden kesinlikle vaz geçmeyeceğiz. Cam şişelerden vaz geçmeyeceğimiz için içeceklerimiz hiç bir zaman dondurularak stoklanmayacak. Ürünlerimiz her zaman taze ürünlerden günlük üretilecek ve içeriklerinde hiç bir katkı ve koruyucu madde içermediğinden 2 gün içerisinde de tüketilecek. Dolayısyla bu mantıkta zaten İstanbul gibi uzak mesafelere gönderi yapmıyoruz. Ancak Ege Bölgesi gibi Bodrum’a yakın mesafelere soğuk zincir araçlarımızla gönderi yapabiliriz. Bu denemeye ilk kendi memleketimiz İzmir’de başlıyoruz ve sipariş üzerine 2 günde bir İzmir’e içecek gönderiyoruz.

Harika bir haber. Yani sizin ürünlerinizden İzmirliler tüketmek istediğiğinde ön sipariş vererek bunu yapabilecek.

Kim bilir belki de yakında İzmir’de de bir dükkanımız olur. Bu kesinlikle hayallerimiz ve planlarımız dahilinde. Ancak şimdilik sipariş üzerine teslimat yapacağız. Bunu İzmir’le flört dönemi olarak düşünebiliriz :)

Bize bu seneki hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

Sabit hedefimiz her zaman cam şişelerde, katkı maddesiz çiğ sebze ve meyve suları üretimine aynı kalitede devam etmek. Bundan sonraki hedefimiz bu sene Bodrum’da ve tüm Ege Bölgesi’nde çok daha fazla kişiye ulaşmak. Ve en büyük hayalimiz de kendi sebzelerimizi ve meyvelerimizi üretmek. Yani bir Raw Love You bahçesi oluşturup tüm ürünlerimizi kendimiz ilaçsız ve doğal bir şekilde üretmeyi hayal ediyoruz.

Son olarak İzmir’den sipariş vermek isteyenler size nasıl ulaşabilirler onu öğrenelim.

Bir çok kanaldan bize ulaşabilirler. www.rawloveyou.com adresinden ve sosyal medya hesaplarımızdan (@rawloveyou)  bizi takip edebilirler, yeniliklerimizden haberdar olabilirler. WhatsApp hattımız 05322169138 numaralı telefonumuzdan veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden mesaj atarak ya da [email protected] mail adresimize mail atarak bize ulaşabilirler.

Editör: Haber Merkezi