İZ GAZETE – Çağdaş Yazıcı ve Eylem Şen’in henüz 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin Yazıcı için Dokuz Eylül Üniversitesinde Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML)tanısı koyulmuştu. Sonrasında Öykü Arin'e uygun donör bulabilmek için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği kampanyaya katılmak için İz Gazete ailesi olarak bugün Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan verdik ve donör olmak için başvuruda bulunduk.

Başvuru sırasında gazete ekibimiz adına açıklama yapan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cihan Samgar, “Daha önce neden kan verip donör olmak için başvuruda bulunmadığımızın utancıyla bugün buradayız. Öykü’müzden öğreneceğimiz çok şey var. Dayanışma ruhu ile örgütlenerek daha fazla kişinin kök hücre bağışında bulunması gerekiyor. Öykü’ye ve tüm lösemili çocuklara umut olmak için, kök hücre bağışı geleceği kurtarır diyoruz. Müsait olan herkesi donör olmaya, bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KİMLER DÖNOR OLABİLİR?

18-50 yaş arası 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye´de ikamet eden 
Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz,Aids hastalıklarına yakalanmamış 
Kanser tanısı veya tedavisi almamış 
Kronik bir rahatsızlığı olmayan(sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan); herkes kök hücre bağışında bulunabilir.

Editör: Haber Merkezi