Yoğun bakım ünitesinin alanı yaklaşık 3 katı genişletilerek, tadilat işlemleri tamamlandı. Yatak kapasitesi de 3’ten 5’e çıkarılan ünite, hem hasta hem de çalışanlar açısından daha konforlu hale getirildi. Yoğun bakım ünitesinin yanında bulunan ve tek bir cihazla işlem yapılan endoskopi ünitesi başka bir alana taşındı.

Yeni alanında endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin uygulanabileceği, 2 cihaz kapasiteli modern endoskopi ünitesinin oluşturulmasının ardından genel yoğun bakım ünitesinde de yenileme çalışmalarına başlandı.

Hastanede mevcut olan cerrahi yoğun bakım ünitesinin ihtiyacı karşılamaması ve günümüz şartlarına uygun olmaması nedeniyle, kapasitesinin arttırılması ve düzenleme ihtiyacı duyulduğunu belirten Hastane Yöneticisi Op. Dr. Birol Durukan “Uzun bir süredir kısıtlı imkanlarla hizmet veren Cerrahi yoğun bakım ünitemizin kapasitesinin arttırılması ve şartlarının iyileştirilmesi için planlamalarımızı yaptık. Yoğun Bakım Ünitemizle aynı katta bulunan eski endoskopi ünitemizin başka bir alana taşınmasının ardından boşalan alanları cerrahi yoğun bakım ünitemize dâhil ettik. Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirmek ve ameliyat sonrası hastalarımızın bakım ve takibinin en iyi koşullarda sağlanması amacıyla da iç dizayn ve tadilatını yaparak yeniden düzenledik. Bunun yanı sıra bay ve bayan hastalarımız için ayrı ameliyathane bekleme salonları oluşturduk. Emeği geçen teknik ekibe, idari kadromuza ve her konuda desteklerini esirgemeyen Kuzey Genel Sekreterliği’ne teşekkür ederim" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi