TUGAY CAN / İZ GAZETE - KORONAVİRÜS salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken; salgın gündelik yaşamı da olumsuz etkiliyor. Bu olağanüstü süreçte sağlık çalışanlarının omzuna ağır bir yük binmiş durumdayken; koronavirüs salgını ile mücadele öncelik haline getirildiği için birtakım sağlık hizmetleri de bu olağanüstü süreçte aksayabiliyor.

Kendisi de bir sağlık çalışanı olan 23 yaşındaki Berkcan Zengin’in yaşadıkları ise tüm bunları özetler cinsten.

İdiyopatik hipersomni* rahatsızlığı bulunan Berkcan Zengin, muayene olmak için Sağlık Bakanlığı’nın MHRS sistemi üzerinden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hatay Polikliniği’nde psikiyatr bölümünde görev alan bir doktordan randevu aldı. 2 Nisan Perşembe günü polikliniğe giden Zengin, burada beklenmedik bir durum ile karşılaştı.

Zengin, randevu aldığı doktorun esnek çalışma sebebiyle poliklinikte bulunmadığını, poliklinikte bulunan diğer doktorun ise randevusuz hastaları kabul etmediğini öğrendi.

ŞİKAYET HATTI, ŞİKAYET KABUL ETMEDİ

Bu kez Sağlık Bakanlığı’nın şikayet hattı olan 184’ü arayan Zengin; hattın şikayet kabul etmediğini, bu sebeple de hasta haklarına giderek dilekçe yazdığını, ancak bir sonuç elde edemediğini, kendisine ise Pazartesi günü tekrar gelmesinin söylendiğini ifade etti. Ancak Pazartesi günü polikliniğe gittiğinde de aynı sorunu yaşayan Berkcan Zengin, nasıl muayene olacağını düşünüyor.

‘İŞ HAYATIMI ETKİLİYOR’

Zengin, “Şu anda özel bir hastanede sağlık çalışanıyım. Koronavirüs salgını ile mücadelenin arttığı bugünlerde rahatsızlığım;özellikle iş yaşamım olmak üzere, günlük yaşamımı olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü muayene için gittiğimde benim gibi randevu almış ancak doktor bulamayan insanlar vardı. Esnek çalışma modeli doktoları korumaya yönelik. Ancak muayene olması gereken insanlar da var” şeklinde konuştu.

Zengin, söz konusu hastanenin Pandemi Hastanesi olduğunu belirterek “Sorunumuz bir an evvel çözülsün istiyoruz. Buraya her gelişimiz aynı zamanda koronavirüsün bize bulaşma riskini barındırıyor. Bize koronavirüs bulaşırsa bunun sorumlusu kim olacak?” dedi.

*İdiyopatik hipersomni Nedir?

100 binde 2 olarak görülen idiyopatik hipersomninin en belirgin özelliği yemek yerken, konuşurken ya da günlük herhangi bir işi yaparken uyuyakalmak. Diğer uyku hastalıkları gibi gün içinde sürekli uyuma ihtiyacı duyulması, yorgun uyanma, yorgun hissetme, gece boyunca uzun saatler uyunsa dahi gündüzleri de uyuma hali ve çok zor uyandırılma belirtileri gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi