İzmir'de, Feriha Şahan ile ameliyat olan eşi İsmail Şahan 50. evlilik yıl dönümlerini Özel İzmir Gazi Hastanesi'ndeki hasta odasında doktorlar ve diğer sağlık personelinin katılımıyla kutladı. Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından Şahan çiftine özel pasta hazırlandı.

Ankara'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Şahan 2 ay önce tatil amaçlı geldiği Akhisar'da ani bir şekilde sağ bacağında tutukluk yaşadı ve hastaneye başvurdu. Bel kemiğinde tümör düşünülerek beyin cerrahisine yönlendirilen ve ameliyat olması gerektiği belirtilen Şahan, bunun üzerine Özel İzmir Gazi Hastanesi'ne başvurdu. Ancak karın ağrısı nedeniyle kalp damar cerrahisi tarafından değerlendirilen hastada aort yırtılması olduğu ve karnın içinin kanla dolduğu tespit edildi. Ölümcül olan bu durumdan kurtarmak için acil operasyona alındı. Şahan'ın ameliyatını kalp ve damar cerrahisi uzmanları Op. Dr. Alkan Arpaçay, Op. Dr. Mehmet Oğuz ve Op. Dr. Nurzhan Narymbetov ve ekibi gerçekleştirdi.

Ameliyatla ilgili şu bilgi verildi: "Hastamızın ameliyatını karnını açmadan kapalı yöntem denilen lokal aneztesi altında endovasküler yöntemle gerçekleştirdik. Balon yırtılarak hastaneye gelen hastaların yüzde 80'si maalesef hayatlarını kaybediyor. Geriye kalan yüzde 20'nin çok az bir kısmı deneyimli merkezlerde yapılan operasyonlar ve modern tedavi yöntemi olan ameliyatsız kapalı teknik olarak geçen endovasküler yöntemle tedavi edilip hastalar yaşama kazandırılmaktadır. Bu olgumuzda da ölümcül olabilecek genel anestezi uygulanmadan, belden uyuşturma ile kasıklardan girilerek bir saat içinde yapılan endovasküler yöntemle tedavi başarı ile gerçekleştirilmiş olup hasta yaşama kavuşturulmuştur. Hastamız şu anda gayet sağlıklı. Hastamızın 50'inci evlilik yıldönümüne denk gelen bu operasyonla yaşama kazandırdığımız için çok mutluyuz. Uzun ömürler diliyoruz."

"YENİDEN DOĞDUM"
Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Kliniği ekibine ve personeline teşekkür eden İsmail Şahan, "iki aydır gitmediğimiz hekim kalmadı. Burası sayesinde tedavi olarak yeniden doğdum. Hatta tesadüf ki ameliyattan çıktığım gün benim eşimle birlikte evlendiğim gün. Ben bugün adeta yeniden doğdum" dedi.

Feriha Şahan ile İsmail Şahan çifti, 50. evlilik yıl dönümlerini hasta odasında doktorlar ve diğer sağlık personelinin katılımıyla kutladı. Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından Şahan çiftine özel pasta hazırlandı.

Editör: Haber Merkezi