Proje ile hastanenin ve hastalara verilen hizmetin kalitesinin arttırılması, aynı zamanda hastaneden hizmet alanlar ile hizmet verenler arasındaki iletişim olanaklarının geliştirilmesi hedefleniyor. Aralarında İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Dünya Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Federasyonu, Dernekler Arası Yardımlaşma ve Kültür Federasyonu, İzmir Mehteran Kültür Derneği Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanları ile mahalle muhtarlarının da olduğu 10 sivil toplum kuruluşu yöneticisini makamında ağırlayan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Bu proje ile Türkiye'de sanıyorum bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. İlimiz içinde faaliyet gösteren derneklerin önemli bir kısmını, hastanemiz çevresinde bulunan muhtarları, hatta kanaat önderlerini de içine alan bir grupla birlikte çalışacağız. Elbette, bütün kamu hizmeti veren kurumlar halkın malıdır, halka aittir. Bizim gerçek öznemiz hastalarımızdır, hastalanmasını istemediğimiz sağlıklı vatandaşlarımızdır. Tepecik Hastanesi'nden yılda 2 milyon vatandaşımız faydalanmaktadır. Onların, görüşleri ve önerilerinden destek alacağız. Onlarda bizim ihtiyaçlarımız konusunda bize destek olacaklar. Bu ortaklık, karşılıklı iletişime dayalı bir ortaklık olacak. Birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayacak, her iki tarafı da geliştirecektir. Bir sonraki toplantıyı daha büyük katılımla yapacağız. Bir çeşit sivil toplum kuruluşları meclisi diyebilirim. Aynı zamanda derneklerimizin organize ettiği alanlarda biz de, bizden hizmet alan insanlarla buluşacağız, halka yönelik eğitim faaliyetlerini burada gerçekleştireceğiz. Onların bizimle ilgili önerileni alacağız" dedi.

Sivil Toplum Dernekleri Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu Başkanı Sacit Celayir ise, "Tepecik Hastanesi'nde başlatılan yenileme çalışmaları ile hizmet kalitesi artmış. Sağlıksız, kalabalık odalar yenilenmeye başlanmış. Fiziki görünüm değişmiş. Bizlerde STK yöneticileri olarak yenileme sürecine katkı koymak istiyoruz. Hastaneye gelen kişiler hepimizin yakınları. Tepecik Benim Hastanem projesi karşılıklı saygı ve anlayışa dayanmaktadır. İzmir'de faaliyet gösteren tüm STK'lara, hastalara, hasta yakınlarına, sağlık çalışanlarına, mahalle muhtarlarına, işadamlarımıza sesleniyoruz. Sağlık için devlet, vatandaş, sivil toplum el ele karşılıklı saygı ve anlayışla dayanışmaya ve sorunları birlikte çözmeye çağırıyoruz" dedi.

Grubun mevcut yenileme çalışmalarını ve ileriye dönük projeleri incelemek için hastaneyi gezmesinin ardından Sacit Celayir, STK yöneticileri adına Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut' a üzerinde Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi" sözünün yazılı olduğu saat hediye etti.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi