Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak evlere diş sağlığı hizmeti vermeye giden ve Diş hekimi Deniz Senem Gürsoy, yardımcı sağlık personelleri Rahmi Ölekli, Ahmet Sarı ve Gürhan Pusat'dan oluşan ekip Menemen'e bağlı olan Asarlık'da MS hastası Hamide Nalbant'ın yakınlarının 444 38 33 numaralı telefonu arayarak Evde Bakım Hizmetleri Birimi'nden yardım istemesi üzerine hastanın evine gitti. Ekip öncelikle hastanın tansiyonunu ölçüp diş muayenesi yaptı. Muayene sonrasında ise tespit edilen çürük dişin çekimi gerçekleştirildi ve hasta oldukça rahatsız olduğu diş sorunlarından kurtarıldı.

Daha sonra da Menemen'de sahip olduğu bir çok rahatsızlık ve aşırı kilodan dolayı diş hekimine gidemeyen yatağa bağımlı Şerife Taş isimli hastayı ziyaret eden ekip yine yerinde müdahale ettiği hastayı sağlığına kavuşturdu. Dişi çekilen hasta uzun zamandan beri yaşadığı diş sorunundan kurtulmanın sevincini yaşarken “Evden çıkamadığım için diş doktoruna gidemiyordum. Böyle bir uygulamanın varlığını öğrenir öğrenmez aradık ve sağolsunlar hemen geldiler" dedi.

Menemen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dt. Deniz Ertem, “Oluşturulan Evde Sağlık Birimi'nden faydalanmak isteyen hastalarımız 444 38 33 numaralı telefonu arayarak Evde Diş Sağlığı Hizmeti için yardım isteyebilirler. Aynı zamanda Aile Hekimlerine ya da İl Sağlık kurumlarımıza başvurarak bizlere ulaşabilirler. Böylece bizde hastanemize gelemeyen hastalarımıza ulaşmış ve tedavilerini yapmış olmanın mutluluğunu yaşamış oluruz" dedi.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi