İz Gazete - Aileleri ile birlikte basın açıklaması yapan teknisyenler, yaşamını yitiren arkadaşlarının fotoğraflarının yanı sıra üzerinde ‘Sessiz ölümlere hayır’, ‘Çocuklarımız babasız annesiz büyüyor’ ‘İhale sistemine hayır’ yazan pankartları taşıdı.

Eylemde ilk konuşmayı yaşamını yitiren teknikerlerden Hasan Aslan’ın ağabeyi Oktay Aslan yaptı. Kardeşini ölüme götüren çalışma koşullarını anlatan Aslan  “Kardeşim, çok küçük, kalabalık ve havalandırmaların olmadığı yerlerde çalıştı. Kardeşim 13 yaşından 21 yaşına kadar bu işi yaptı sonrasında hastalık teşhisi konuldu. Maalesef tedavisi de olmayan bir hastalık. Kardeşim 5 yıl boyunca bu illeti çekti. Bu süreçte ne işyerlerinden ne de bakanlıktan sahip çıkan olmadı. Kardeşimiz gözümüzün önünde eriye eriye hayatını kaybetti” dedi.

EN BÜYÜK MESELE

Sonrasında konuşan Dev Sağlık İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu ise “İş cinayetleri ve meslek hastalıkları Türkiye’nin en büyük temel meselesi haline gelmişken bu sürecin sorumluları, bu ülkeyi yönetenler herhangi bir adım atmak yerine bu sistemi daha da derinleştiriyorlar” dedi.

Eyleme DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş SarıSağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sendika temsilcisi de katıldı. 

Editör: Haber Merkezi