Doğum sancısının başlaması üzerine oturdukları Bayraklı İlçesi'nden eşi Zarife Çelik'i saat 16.45'te Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin Acil Servisine getiren İdris Çelik, ikinci oğlunu saat 17.15'te kollarına aldı. Yeni açılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde gerçekleştirilen ilk doğumun sonunda anne ve baba olmanın mutluluğunu yaşayan Çelik çifti "Hastane ve odalar çok güzel, sanki bir otelde gibiyiz. Güzel olduğunu duymuştuk ama bu kadarını beklemiyorduk. Çok rahat ettik. Çocuğumuza Yusuf adını verdik. Yusuf'umuz şanslı doğdu. Hep böyle olur inşallah" sözleriyle teşekkür etti.

Doğum, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pamir Payzanoğlu'nun sorumluluğunda Ebe Hülya Taşkın, Ülkü Kurnaz ve Sibel Öz'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. Doğumda her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Payzanoğlu, "Anne ve bebeğimiz son derece sağlıklı. İlk doğumun ne zaman ve hangi ekip tarafından yaptırılacağını merak ediyorduk. Bize denk gelmesinden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Gülperi Demirkaya ve ekibi hastanenin ilk bebeği olan Yusuf bebeğe uzun ve sağlıklı ömür diledi. Hastanedeki doğum servisinin donanımını anlatan Hastane Yönetici Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş "Hastanemizin doğum servisi tek kişilik SDL (sancı, doğum ve lohusa) odalarına sahip. Yani gelen anne adaylarımız aynı odada sancı dönemlerini geçirip doğumlarını yapıp bebeklerini kucaklarına alarak lohusalık dönemlerini de aynı odada geçirebiliyorlar. SDL odalarımız sayesinde doğum salonu tarifi artık tarihe karışıyor. Doğum masasına ve daha sonra tekrar yatağa dönüşebilen özel doğum yataklarımız sayesinde annelerimiz çok daha konforlu bir şekilde doğum yapabilecekler. Ayrıca bebekler doğduktan sonra radyan ısıtıcısı, oksijen sistemi ve müdahale ekipmanından oluşan özel bebek bakım masasıyla odadan ayrılmadan gerekli işlemler yapılarak anne kucağına geçebiliyor. Yeni doğum servisimiz hem çalışanlarımıza, hem de anne adaylarımıza hayırlı olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi