ROJİN SUBAŞI/ İZ GAZETE- Konak'ta öğle saatlerinde basın açıklaması düzenleyen İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik-Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses), Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İzahed), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (Shuder), Tüm Radyoloji Teknisyenleri Ve Teknikerleri Derneği (Tümrad), Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (Tahud), İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İzased) çalışanları sloganlar atarak eylem yaptı.

Ortak basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı,” Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarihten çok önce, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak halkımızın sağlığı için, sağlık çalışanlarının sağlığı için size uyarılarda bulunduk. Bilimin, aklın yolunu gösterdik. Bizleri dinleyin dedik. Ama siz aklı, bilimi ve bizleri dinlemeyerek hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attınız. Siyasi ve ekonomik kaygılarla aldığınız kararlar, ötesinde alamadığınız kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz” dedi.

YA ÇALIŞACAKSIN, YA ÖLECEKSİN!

'Sağlık çalışanları her zamankinden daha ağır koşullarda, korunmasız ve sağlıksız koşullarda çalışmaya mecbur bırakılmış, yasal izin, istirahat, yer değişikliği ve emeklilik hakları ellerinden alınmıştır' ifadelerini kullanan Çamlı, "Ya çalışacaksın, ya öleceksin seçenekleri arasında bırakılmışlar ve büyük bir sağlık ordusu tüketilmiştir” diyerek yapılan haksızlıkları dile getirdi. “Sağlık emek, meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanları adına, size ‘Artık yeter daha fazla eksilmek istemiyoruz’ diyoruz. Bizler yaşamak, yaşatmak istiyoruz!” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi