Gülsen Candemir / İz Gazete  - İzmir ‘Projeniz Değiliz Platformu’, proje okuluna dönüştürülen okullarda okuyan öğrencilere yeni yıl kartı göndererek, öğrencilerin proje okulu uygulamasına karşı verdiği mücadeleye destek oldu. Bornova Merkez postane önünde bir araya gelen veliler, Veli-Der üyeleri, CHP, Öv-Der ve Eğitim-Sen’liler, proje okullarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Projeniz Değiliz Platformu, Bornova Merkez Postane önünde bir araya gelerek proje okuluna dönüştürülen okullarda okuyan öğrencilere destek amaçlı yeni yıl kartı gönderdi. İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi, Cihat Kora Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi gibi, başarılı öğrencilerin okuyabildiği köklü üç okulun proje okuluna dönüştürülmesine öğretmenler, öğrenciler ve veliler tepki göstermişti. Yaklaşan yeni yıl nedeni ile ‘Projeniz Değiliz Platformu’ bu üç okuldaki öğrencilere destek amacı ile yeni yıl kartları gönderdi.

Postane önünde veliler ve kurumlar adına açıklama yapan Cihat Kora Velisi Nadiye Karlıca  “Proje okullar yasasına karşıyız, çıkarılan bu yasa eğitimdeki sorunları yok etmeyecek aksine daha da büyütecektir. Bu okullara çocuklarımız çok çalışarak, yani hak ederek gittiler. Milli Eğitim Bakanı bile PISA sonuçlarında Türkiye’nin kötü bir yerde olmasının açıklanmasının üzerine ‘bu sınava fen lisesi öğrencileri girseydi ilk üçe girmiştik’ demiştir. Zaten iyi çalışan ve iyi öğrenci yetiştiren okulların bozulmasını istemiyoruz. 4 yıl için öğretmen atayıp öğrenci ve öğretmenin aidiyet duygusunu, okulu sahiplenmesini okul ikliminin bozulmasına neden olacak bu proje okul yönetmeliğini geri çekin. 21. yüzyılda ülkemizde eğitim; bilimsel, laik, özgürlükçü ve demokrasiyi içselleştirmiş bir sisteme sahip olmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Veliler, öğrencilere gönderdikleri kartların arkasına da,  “Yaşanılan tüm olumsuzlukları geride bırakarak yeni yılı sevgi, barış ve umutla karşılamanız, sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yeni yıllarınız olması dileğiyle. Sevgiyle kalın” yazdı.

Editör: Haber Merkezi