İZ GAZETE - HDP İzmir il binasında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür okudu. Toplantıda Eş Başkan Kadir Baydur ve PM Üyesi Aaydın Çetinkaya da yer aldı. 

İmralı'daki koşulları protesto etmek için süren açlık grevlerine dikkat çekilen açıklamad17 Mart 2019 tarihinde cezaevinde yaşamına son veren Zülküf Gezen ve Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde yine yaşamına son veren Ayten Beçet anıldı. 

AKP ve MHP'nin toplumun ve kamuoyunun adalet ve hukuk talebine kulaklarını kapatmasının cezaevlerinde ölümlere sebep olduğu ifade edilen toplantıda "Zülküf Gezen’in cenazesinde olduğu gibi Ayten Beçet’in de dini vecibelerinin yerine getirilmesine izin vermeden, ailelerin defin ve yas hakkı gasp edilmiştir. Cenazelerden dahi korkan bir hükümet karşımızda bulunmaktadır. Cenazelere katılmamıza izin verilmezse de defin ve yas hakkımız ellerimizden zorla alınsa da demokrasi mücadelesinin onurlu evlatlarını her daim yüreğimizin derinliklerine gömeceğiz ve unutmayacağız." denildi.

CEZAEVLERİNDEN MÜCADELE ÇAĞRISI

İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, açlık grevlerindeki siyasi mahkumların birlikte mücadele çağrısı yaptığını belirterek şöyle konuştu; "Bu çağrıya demokratik kamuoyunun kulak vermesi gerekiyor. Tecrit ile devam eden her gün ölüm, kaos ve çözümsüzlüktür. Açlık grevi direnişçilerinin taleplerine destek vermek en büyük barış mücadelesidir. Tecrit sadece Kürtleri ilgilendiren bir mesele olarak görülmemeli. Tecrit, bütün Türkiye halklarının geleceğini ilgilendirmekte ve toplumsal yaşamımızı dinamitlemektedir. Bu anlamda bütün halklara, STK’lara, demokratik kitle örgütlerine, aydınlara, yazarlara ve sanatçılara sesleniyoruz. Açlık grevi direnişçilerinin ve yaşamlarına son veren siyasi tutsakların barış mücadelesine güç katalım, tecridi ortadan kaldıralım." 

Açıklamada son olarak "Demokrasiden kopan AKP-MHP anlayışı hayatı herkese zindan etmeye çalışıyor. İşte bu yüzden Leyla Güven ülke barışa kavuşsun diye açlık grevine girdi, işte bu yüzden Zülküf Gezen ve Ayten Beçet Türkiye halkları tecritten kurtulsun diye yaşamına son verdi. İmralı tecridi kırılırsa, zorbalık ve hukuksuzluk da sonun başlangıcını yaşayacaktır. Amed’den Hewler’e, Kandıra’dan Strasbourg’a, zindanların hepsine omuz verme, taleplerini sahiplenme zamanıdır. Hep birlikte tecridi kıralım. Tecridi kırmak amacı ile yaşamına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Beçet onurumuzdur. Bizlere miras bıraktıkları demokrasi ve özgürlük mücadelesini yılmadan sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz." denildi.

Editör: Haber Merkezi