TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim atmosferi tüm İzmir’i kaplamış durumda. Seçimlere az bir zaman kala adaylar vaatlerini seçmenlere aktarmaya devam edıyor.

Bu kapsamda sosyal medyanın fenomen hesabı süpertitiz isimli kullanıcı İzmir kamuoyuna bomba gibi düşecek bir iddiayı gündeme taşıdı.

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin E-Spor turnuvalarını düzenleyeceğine ilişkin vaadini değerlendiren kullanıcı Cumhuriyet Halk Partisi adayı Tunç Soyer’in bu vaadi haftalar öncesinden dile getirdiğini kanıtladı. Soyer, E-Spor'a ilşikin vaadini geçtiğimizz haftalarda gerçekleştirdiği 'Birinci Cemre Buluşması'nda dile getirmişti.

Sosyal medyada çok konuşulan bu paylaşımda “AKP İzmir adayı Nihat Zeybekçi seçimi kazanırlarsa E-Spor turnuvaları düzenleyeceklerini söylemiş. Ancak biraz geç söylemiş. CHP adayı Tunç Soyer haftalar önce gerçekleştirdiği proje tanıtım toplantısında bundan bahsetmişti. Tunç Soyer’in projesini kopyalamışlar.” ifadelerini kullanan süpertitiz isimli hesaba AKP’nin adayı Zeybekci’den herhangi bir yanıt gelmedi.