TUGAY CAN / İZ GAZETE  – Cumhuriyet Halk Partisi’nde eski İl Başkanlığı başta olmak üzere partinin çeşitli kademlerinde görev alan Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Yüksel, “Parti içerisinde birçok görevde bulundum. Kentimize hizmet etme duygusu daha ağır bastı.” ifadelerini kullandı. AKP’nin adayı Nihat Zeybekci hakkında da konuşan Yüksel, “Partim görev verirse, İzmir dışından gelen Nihat Zeybekci kolay bir rakip olacaktır. “dedi.

'PARTİMİZE BİRÇOK KADEMEDE HİZMET ETMİŞTİR'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada,  “Kendisi geçmiş dönemlerde il başkanlığı görevinde bulundu. Partimizde birçok kademede görev aldı. Partimizin başarısı için uzun yıllar fedakarlıklarda bulundu. Aldığı her görevde de partimizi başarıya taşıdı.” Şeklinde konuştu.

Yücel, “1 Ekim tarihinde Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını açıklamıştı. Partimizde bu göreve talip birçok arkadaşımız var. Biz başvuruyu alacağız. Partimiz ve İzmir için en iyisini seçeceğiz.” diye konuştu.

Aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim eden Alaattin Yüksel, “Birbirinden değerli aday adayı arkadaşımız var. Hem büyükşehirde hem de İlçelerde bu durum böyle.  Bu CHP emekçilerinin, yurtseverlik duygusu ile kentlerine hizmet etme isteklerinin bir gereği ve İzmir’de güçü olduğumuzun göstergesidir. Benim adaylık başvurum biraz geç kalmış oldu. Takdiri Genel başkanımız verecek.” ifadelerini kullandı.

‘KENTE HİZMET ETME DUYGUSU AĞIR BASTI’

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Öncelikle, parti emekçisi arkadaşlarım, yoldaşlarım ve yıllardır birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarım başta olmak üzere, kentte bulunan meslek odaları, sendikalar, işveren örgütleri, STK’larda başta olmak üzere deyim yerindeyse baskıya varan bir destek geldi. Ben de bunlara kayıtsız kalamadım. Parti içerisinde birçok görevde bulundum. Kentimize hizmet etme duygusu daha ağır bastı.”

‘PARTİM GÖREV VERİRSE ZEYBEKCİ KOLAY RAKİP OLACAKTIR’

Yüksel ayrıca “İzmirliyim. 68 kuşağının ucundan yakalayan biri olarak İzmir’e hizmet etmek, daha modern bir hale getirmek beni heyecanlandırdı. Bu heyecanla bu başvuruyu yapıyorum. Adaylığı Genel Merkez farklı yöntemlerle değerlendirecektir. Kim aday olursa olsun, aday olan arkadaşımızın emrinde olacaktır. Aday olan arkadaşımız ile çalışmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

Yüksel, AKP’nin adayı Nihat Zeybekci hakkında, “AKP adaylığını açıkladı. 2014 yılında da Binali Yıldırım’ın açıkladığı gün de Aziz Bey açıklamıştı. Aday olmak demokrasinin gereğidir. Partim görev verirse, bu süreçte Zeybekçi kolay rakip olacaktır.” diye konuştu.

‘KENTİ YÖNETMEYE EN HAZIR KİŞİLERDEN BİRİSİYİM’

Aday adaylığı açıklamasının geç yapılması üzerine bir soruyu yanıtlayan Yüksel, “Daha önce de adaylığım ile ilgili sorular almıştık. Siyasette bir kariyer planı yapamadım. Adaylık partinin tabanından gelen bir talep ve partinin dışında STK’larda odalarda kamuoyunda bir mutabakat sezilirse aday olursunuz. Bana 2004 yılında da 28 ilçe başkanı tarafından baskı olmuştu. Ancak ben kabul etmemiştim. İzmir’de hataya düşmeyeceğiz demiştik. Sonunda da buluştuk.2004’te benzer bir şekilde seçimi kazanmıştık. Ben bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden birisiyim. Piriştina gelmediğinde partinin içinden dışından arkadaşlarla birlikte yoğun bir proje çalışması yapmıştık. Böyle bir şeye hep hazırdım ancak bir planım yoktu. İzmir’e hizmet yolunda değerlendirmek isterim.” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Deniz Yücel ile konuştuktan sonra mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuştuğunu söyleyen Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı;

“Aziz Bey uzun yıllardır birlikte olduğumuz bir arkadaşımız. Çok başarılı 3 dönem yaşadı. İzmir modelinin yarattı. Önemli olan bunun geliştirilmesidir. Türkiye’yi yönetme modeli diyebileceğimiz ve tüm hemşerilerimizin katılımını da sağlayarak bu modelin Türkiye’nin nasıl olması gerektiğinin yanıt olması gerekir. Bunlar zaten partimizde var olan şeyler. Eşitlik, özgür demokrasi. İzmir ve CHP ruh ikizi gibidir. İzmir’in değerleri vardır. İzmir Anadolu’dur. İzmir Anadolu’nun bizzat kendisidir. Dolayısıyla İzmir’in Anadolu ile kucaklaşmasına gerek yoktur."

Yüksel ayrıca şu ifadeleri kullandı;

"İl Başkanımız ve Genel Başkanımız ile görüştük. Farklı konular da değerlendirdik. Genel başkan nezdinde, 11 aday adayı arkadaşımızdan bir tanesiyim. Kim aday olursa destekleriz.”

Editör: Haber Merkezi