İZ GAZETE - CHP İzmir İl Başkanlığı için kongre gününün gelip çattığını ve artık son sözün delegelerde olduğunu vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gazetemize özel konuştu. Eğer örgüt layık görürse şevkle, inançla ve daha da büyük bir hevesle göreve devam edeceğini açıklayan Başkan Yücel, “Bu dönem, ilk dönemde verdiğimiz mücadelelerin, eksikliklerimizin, yaşayarak öğrendiklerimizin bize kattığı tecrübeyle ve tazelenmiş, güçlenmiş yönetimlerimizle çok daha büyük işlere, eylemlere imza atacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm Türkiye’nin gözünün İzmir’de olduğunun ve İzmir’den beklentinin farkındayız. Bizlerde ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, kadınlarımız ve gençlerimizle bu beklentileri karşılayacak hatta üstüne çıkacak bir çalışma içinde olacağız. Birlikte mücadele vereceğiz, birlikte yürüyeceğiz ve kazanan Türkiye olacak.” diye konuştu.
 

‘HERKESİ KAZANACAĞIZ’

CHP İzmir il örgütünün başkanlık görevini kendisine ikinci kez verdiği takdirde, yeni dönemde yapacağı çalışmalardan da bahseden CHP’li Yücel, “Mesela yıllardır konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen üye yapılanmasını yeni dönemde muhakkak hayata geçirmek istiyoruz. Bu işi elbette ilçe başkanlarımızın öncülüğünde ve planlı bir çalışmayla yapacağız. Burada amacımız parti üyesi olan ama ilçe başkanlığının kapısından girmemiş, hiç bir eylem ve etkinliğe katılmamış, iktidar mücadelemize destek olmamış üyelerin tespiti. Elbette bu üyeleri partiden atmak için bir çalışma yapmayacağız. Öncelikle herkesi kazanmaya, aidiyet duygusunu aşılamaya çalışacağız. İktidara giden bir partinin herkese ihtiyacı var. Ama alanda bizimle olmayacak, eylemde yanımızda durmayacak, seçimde partisi ve ülkesi için emek harcamayacak üyeye de partimizin ihtiyacı olmadığı kesin.” ifadelerini kullandı.
 

‘SÜREKLİLİK SAĞLAYACAĞIZ’

Yeni döneme yeni bir il binası ile girmeyi istediklerini vurgulayan Başkan Yücel, “İzmirlilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri bir yaşam merkezini partimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu projemiz olgunlaşmış durumda, yakında bu konuda partililerimize bir müjde vereceğim. Yeni dönemimiz de parti içi eğitim çalışmalarını kesinlikle arttırmayı ve sadece seçim zamanlarında değil, yılın her döneminde sürekli hale getirmeyi hedefliyorum. Hatta bu konuda partiye üye olmak isteyenlerin veya yeni üye olanların verilecek bir eğitimden sonra üyeliklerinin aktif hale getirilmesi gibi düşüncelerimiz var. Ama tabi tüm bunları hem örgütümüzle hem de genel merkezimizle konuşup, olgunlaştırdıktan ve parti tüzük ve yönetmeliklerimize göre şekillendirdikten sonra hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

‘İKTİDAR KAÇINILMAZ’

“İnanarak söylüyorum ki CHP’nin iktidarı artık kaçınılmaz.” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu yürüyüşümüzün, halkın desteğinin ve Türkiye’nin dört bir yanında verilen demokrasi, adalet ve hizmet mücadelesinin sonu CHP’nin, yani 17 yıldır özgürlük, adalet, demokrasi, dürüst bir yönetim, barış ve huzur bekleyen herkesin iktidarı olacak. Bu sözü fazla uzatmaya, süslemeye hiç gerek yok. CHP ilk seçimde iktidar olacak, nokta.” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK DUYGULANDIM’

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir’de 30 ilçe başkanı da ortak bir açıklama yaparak Başkan Yücel’e desteklerini dile getirmişti. İzmir örgütünün böylesine büyük desteğini almaktan dolayı çok duygulandığını belirten CHP’li Yücel, “Bu destek bunca zamandır yaptığım görevin, il yönetimimizle birlikte yaptığımız çalışmaların örgütümüz tarafından onaylandığını, takdir edildiğini gösteriyor. Elbette bu örgüt ve parti için ne yapsak az kalır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi