İZ GAZETE - Kamuoyunda CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı olarak Figen Baz isminin gösterilmesine, isim vermeden çok sert tepki gösteren CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “AKP binasının önünde fotoğraf çekilmiş bir insanın Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte alınmasının çok yanlış buluyorum. Bu partinin öz evlatları var. Mesela Aliağa’da partinin öz evladı, örgütten gelmiş, emek vermiş Özcan Durmaz aday olarak belirlendi. Genel Başkanımız Karşıyaka’da da Büyükşehir de de örgütün içerisinden gelen bir ismi öne çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.

‘KİMSE CHP’Yİ DİZAYN ETMEYE KALKMASIN’

Birol Soylu'nun moderotörlüğünde gerçekleşen 10.Köy programına telefon ile bağlanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın 'Aziz Kocaoğlu' sorusuna ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir için birçok adayı olduğunu belirterek, “Kimse elindeki kamu gücünü kullanarak CHP’yi dizayn etmeye kalkmasın.” dedi.

Yıldırım, “Tuncay Özkan ve Tunç Soyer...Bunlar bu partiye yıllarca hizmet vermiş insanlar. Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı olmadan önce hayal edebilir miydi Büyükşehir Belediye Başkanı olabileceğini? Kimse kendini örgütün üzerinde görmesin. Bu tartışmalar örgüte zarar verecektir. Genel başkanımız sağduyulu bir şekilde adayı belirlenmesi noktasında hareket edecektir. Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik anlayışını İzmir kazanacaktır.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi