TUGAY CAN / İZ GAZETE - 29 Şubat’ta yapılacak olan İzmir Kent Konseyi seçimi hakkında ortaya atılan “Tuncay Özkan, Feyyaz Sungur’a adaylıktan çekilmesi için baskıda bulundu” iddiasını İz Gazete muhataplarına sordu.

İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Feyyaz Sungur, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın kendisini aramadığını, adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

‘ÖZKAN BENİ ARAMADI’

Sungur, söz konusu iddialar ile gündemde olmaktan dolayı rahatsız olduğunu belirterek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın kendisini aramadığını söyledi.

‘KAYBETSEM BİLE KAZANIRIM’

“Bizim yaptığımız iş belli” diyen Sungur, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ Bizim yaptığımız iş belli. Bir tane Avrupa projesi bir tane de Ulusal projemiz var. Ayda 20 kişiye iş veriyorum. İnsanlara dokunuyorum. Dernek olarak bunu yapıyoruz zaten. Ancak biz bunu dernek olarak biraz daha büyütelim istiyoruz. Zaten STK’ların güçlenmesi için çalışıyorum. Kent Konseyi’nin yönetmeliklerine uygun çalışıyorum. Beni destekleyen 100 tane oda ve federasyon var. Ben bu noktada çekilmem, çekilemem de ayrıca. Bu işi sonuna kadar sürdüreceğim. Ben STK’cıyım. Siyaset yapmıyorum. Kaybetsem bile kazanırım. Ben siyasetçi değilim. Çok konuşmak iş yapmamak demek az konuşalım, çok iş yapalım. Biz zaten hep bundan dolayı kaybediyoruz”

Öte yandan iddialara ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, henüz bir açıklamada bulunmadı.

SOYER, IŞIK’I DESTEKLEYECEK

29 Şubat’ta gerçekleşecek olan İzmir Kent Konseyi seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’ı destekleyeceği konuşuluyor.

İzmir Kent Konseyi için ayrıca Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu adaylığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi