Yapılan açıklamada bu sabah yapılan operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı. Ajansların göz altıları haber yapma şeklinin de eleştirildiği açıklamada ‘Bu yanlı ve gerçekdışı haber anlayışını kınıyoruz’ denildi.

HDP İzmir İl Örgütü imzası ile yapılan açıklama şu şekilde:

“İzmir'de bu sabah aralarında Ağrı Belediye Eş Başkanımız Mukaddes Kubilay, il ve ilçe yöneticilerimiz ile eski il yöneticilerimizin de olduğu 10 kişi evlerinden gözaltına alınmışlardır.

Bizler henüz avukatlarımız ile partililerimizin görüşme imkânını sağlamaya çalışırken DHA başta olmak üzere kimi ajanslar, partililerimizin gözaltına alınma sebeplerinin sosyal medya paylaşımları olduğu haberlerini yaparak, Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay hakkında da evinde gözaltına alınmasına rağmen ‘saklandığı evde gözaltına alındığı’ şeklinde haberler yaparak algı yönetimi oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bu yanlı ve gerçekdışı haber anlayışını kınıyoruz. Arkadaşlarımızın durumlarını avukatlarımız aracılığı ile takip ediyoruz. Tüm partililerimizin derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Editör: Haber Merkezi