İZ GAZETE - Mart ayında yapılacak yerel seçimlere sayılı bir zaman kala siyasi partilerde de aday adayları da netleşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adayları çalışmalarına başlarken, gözler kritik gün olarak işaret edilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yerel seçimlere dair düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi. Kocaoğlu’nun yapacağı basın toplantısı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olup olmayacağı merak konusuydu. Kocaoğlu düzenlediği basın açıklamasıyla 14,5 yıllık başkanlık sürecinden sonra aday olmaycağını açıkladı.

'O GÜN NE DÜŞÜNÜYORSAM BUGÜN DE...'

Kocaoğlu düzenlediği basın toplantısında  Cumhuriyet Halk Partisi'nde 24 Haziran sonrası yaşanan süreçte değişim talebinde bulunduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Genel Başkan öncülüğünde yaşanacak bir değişimin partiyi daha güçlü hale getireceğini savunmuştum." diye konuştu. Kocaoğlu ayrıca değişimin bir tehdit olmadığına dikkat çekerken, "O gün ne düşünüyorsam bugün de aynı şekilde düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

'KİŞİLERLE PROBLEMİM YOK'

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan Olağanüstü Kurultay tartışmalarında, değişim talebinde bulunmasının eleştirilmesi üzerine “Bu açıklamanın aslında açık ve anlaşılır olduğunu hepimiz biliyoruz. Kişilerle problemim yok. Ama, yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım. Ne düşünüyorsam onu söyledim.

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Her zaman önce devletim, sonra partim için çalıştım. Gizli hesapları olmayan, atadan CHP’liyim. Partinin menfaatlerini her şeyden, önemli tuttum.14,5 yıldır, İzmirliler için üretmeye konsantre oldum. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. İzmir’in aydınlık geleceği için çok önemli işlere imza attığımı düşünüyorum.”

BÜYÜKŞEHİR İÇİN PEK ÇOK İSİM GEÇİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözlerin Aziz Kocaoğlu’nun yapacağı açıklamada olmasının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın adları çok sık olarak anılıyor.

PİRİŞTİNA’NIN YERİNE GELMİŞTİ

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın ölümünün üzerine Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İzmir Büyükşehir Başkanlığı’na getirilmiş, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak İzmir’de ipi göğüslemişti.

Editör: Haber Merkezi