DERLEYEN: TUĞKAN ÜSKÜP / İZ GAZETE- İz Tv’de yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programının konuğu CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay oldu. Türkbay, ülke siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu ve erken seçim çağrısını yineledi.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin iktidar yanlısı tutumunu eleştiren Türkbay, “Mehmet Ali Bey bizim bölgemizin vekili. Öncelikle oy veren vatandaşlar ve CHP’liler adına konuşuyorum: Verdiğimiz oyları helal etmiyoruz kendisine. Eğer böyle bir düşüncesi varsa önce vekillikten istifa etsin, gitsin istediği partide istediğini yapsın. Partide her türlü kolaylık sağlandı, çalışma platformu vardı. Hatta genel başkanımız cezaevinde nikâh şahitliğini yaptı. İzmir’den milletvekili sıralamasına konuldu. Ama ne hikmetse söyledikleriyle yaptıkları uyuşmadı. Önce Memleket Partisi’ne geçti, sonra AKP’ye güzellemeler yaptı ve yaranmaya çalıştı. Kendisini şiddetle kınıyorum, tekrardan verdiğimiz oyları helal etmiyorum. En azından seçildiğin partiye karşı vefa borcunu geçtim, tavır ve hareketlerinde saygılı olacaksın. Seçime yakın AKP iktidarı erozyona uğradıkça bu tip olayları sık sık yaşayacağız gibi geliyor. Eğer AKP’ye geçerse hayırlı uğurlu olsun, diledikleri gibi kullansınlar. Vatandaş sosyal medya sayesinde her şeyi biliyor. Halk bunun cevabını erken veya zamanında yapılan seçimde verecektir. İnşallah bir getirisi varsa AKP kendisini İzmir’den milletvekili adayı yapar. Vatandaş da gerekeni yapar. Bizim hatamız bu. Çok fazla değer vermemek lazım” dedi.

‘PARTİNİN BİR NEFERİYİM’

Milletvekili adaylığı sorusu üzerine konuşan Türkbay, “Cumhuriyet Halk Partisi geleneğinden gelen bir ailede büyüdüm. Bu partinin ev sahiplerinden biriyim. Geçmişimde bana ne görev verildiyse yaptım. Gel dediler geldim, örgütümün talebi üzerine aday oldum, seçildim. Milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylığı sürecinde de benim bireysel hareket etmem olanaksız. Aldığım kültür bunu gerektiriyor. Partimiz ‘iktidarı elde etmemiz senin adaylığından daha önemli, otur oturduğun yerde’ derse ben hiçbir şekilde aday olmam. İlçe başkanlığı görevimi yerine getirir köşeme çekilirim. Olmaz mı olur, arkadaşlar partiye daha faydalı olur düşüncesiyle yakıştırıyorlar. O konuda kendimi hazır hissediyorum. Teşekkür ediyorum hepsine. Ben partinin bir neferiyim. CHP’de en yüksek rütbe sade üyeliktir. Önemli olan CHP iktidarı ve geleceği. Vatandaşların sıkıntı ve dertlerine çare bulmak. Artık son dönemeçteyiz, bu fırsatı da kaçırırsak gerisini düşünmek istemiyorum.  Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağız. İkinci yüzyılda CHP önderliğinde vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı

‘SEÇİMLE GİTSİN’

Erken seçim ihtimalini değerlendiren Türkbay, “Biz, mevcut cumhurbaşkanı seçimle geldi, seçimle gitsin taraftarıyız. Halkın oylarıyla görev süresinin sona ermesini istiyoruz. 18 Haziran’da yani normal zamanlarda yapılacak seçimler için seçim takviminin aralık ayında başlaması lazım. CHP seçime hazır. Genel Merkez’imiz harıl harıl çalışıyor, belediye başkanlarımız, il yönetimlerimiz çalışıyor. Eskiden seçim bitiyordu bir dahaki seçime kadar siyasiler vatandaşın kapısına uğramıyordu. Artık öyle değil, seçimin hemen ertesinde her an her platformda vatandaşın derdine çare olmak için çalışmalar yapılıyor. Eşgüdümlü bir şekilde yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

'ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMAK ŞART 

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan Türkbay, “Benim gönlümde yatan aday Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur doğal olarak. Partimin genel başkanı benim adayımdır. Gerekli birikime, liyakate, çalışkanlığa, dürüstlüğe sahip. Bu bizi aşan bir şey tabii. Karar genel merkeze ve altılı masaya ait. Ama CHP’lilerin hemen hemen hepsinde bu görüş hâkim. Normal olan da budur. Seçimler neden önemli? Anayasadaki değişiklikleri sağlayabilmek için çoğunluğu elde etmek şart. Eskiden anayasal sistemde yasama TBMM, yürütme hükümet, yargı bağımsız mahkemelerdi. Kuvvetler ayrılığı sistemi ortadan kalktı. Yeni oluşturulacak anayasal sistemde tekrar yasama yürütme ve yargı işlevlerinin hâkim olduğu bir sistemin güçlendirilmiş, iyileştirilmiş, daha demokratik ve daha özgür bir biçimde hayata geçirilmesi lazım” dedi.

EŞGÜDÜMLÜ ÇALIŞIYORUZ

Karabağlarda yürütülen ilçe örgütü çalışmaları hakkında konuşan Türkbay, “Ben şanslı bir adamım. Yönetim kurulumdaki arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Ortak karar alıyoruz. Belediyemizle de eşgüdümlü çalışıyoruz. Seçim için yapılması gereken neyse yapmaya çalışıyoruz. Oylarımızı arttırdığımızı da düşünüyorum Karabağlar’da aldığımız izlenimden. Hukukçularımız da hazır. İyi çalışıyoruz, iyi gidiyoruz. Her şey iyi olacak inşallah” dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile uzun süredir birlikte çalıştıklarını söyleyen Türkbay,“İlk dönemde ben il yöneticisiydim, o belediye başkanıydı. Yapılması gerekenleri birlikte yaptık. Tabii belediyenin işleri ayrı örgütün işleri ayrı. Eşgüdümlü bir biçimde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi