YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - ABD destekli FETÖ darbe girişiminin üstünden bir yıl geçtiğini ve bu sürecin muhasebesinin yapılması gerektiğini söyleyen Gültekin “Sadece son birkaç ayın gelişmelerine bakmak bile, ülkemizin varlığına yönelik tehdidin bütün canlılığı ile devam ettiğini göstermeye yeter.” dedi.

Suriye’de PYD’ ye verilen silahların PKK’ya ait sığınaklarda ele geçtiğini,     Barzani’nin 25 Eylül tarihinde yapacağını ilan ettiği bağımsızlık referandumunu, ABD’nin Irak’ın kuzeyinde Peşmerge  güçlerini düzenli orduya çevirmek için çalıştığını, Ege ve Akdeniz’den yöneltilen tehditlerin ve Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile üyelik görüşmelerini askıya alınması yönündeki kararların Türkiye’ye yönelik tehditler olduğunu söyleyen Gültekin  “Resim, Ana muhalefet partisinin PKK ve FETÖ ile kol kola yaptığı sokak çağrıları ile tamamlanmaktadır.”  yorumunda bulundu.

İncirlik Üssü’nün, teröre destek ve darbe üssü olarak faaliyet gösterdiğini açıklayan Gültekin “İncirlik’e derhal el konulmalıdır. İncirlik’e el koymak Vatanımıza karşı sorumluluğumuzun ve aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerine olan borcumuzun gereğidir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi