İZ GAZETE- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, bir süredir bazı vakıf üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin maaşları ve işten çıkarılması ve Akademik personellerden ücretlerinin mevzuata uygun belirlenmediği ve maaşlarına zamların yansıtılmadığı ile ilgili şikayetleri Meclis gündemine taşıdı.

HUKUKU HATIRLATTI

Dervişoğlu, "Vakıf bağlı yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarına, unvanlarına göre devlet yükseköğretim kurumlarına ödenen ücret tutarından az ücret verilememesi gerektiği amaçlanmıştır" denilen, 17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı resmî gazetede yayımlanan 7243 sayılı kanun ile 2547 sayılı kanunun ek 8 inci maddesinde geçen hükümü hatırlattı

AKADEMİSYENLERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR

Kanuni düzenlemeye rağmen vakıf üniversitelerinde görev yapmakta olan öğretim elemanlarının hak kayıplarının önlenmediğini ve akademisyenlerin mağduriyetinin çözülmediğini ifade eden İYİ Partili Dervişoğlu,

"Kamuoyuna yansıyan haberler ise sorunun giderek çıkmaza sürüklendiğini işaret etmektedir. Haklı taleplerini dile getiren öğretim elemanlarının bazı vakıf üniversiteleri tarafından işlerine son verildiği görülmektedir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) ise, süreç içinde önlem almayarak kanunun 2 yıl boyunca uygulanmamasına göz yumması mağdur akademisyenlerimizin sayısını gün geçtikçe artırmıştır" dedi.

Dervişoğlu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a şu soruları yöneltti:

Vakıf üniversitelerinde bu hak kaybına uğrayan kaç öğretim elemanı olduğu tespit edilmiş midir?

Kanuna aykırı ödeme yapan vakıf üniversitelerine bu uygulamaları nedeniyle yaptırım uygulanacak mıdır?

Vakıf üniversitelerinin açık kanun maddesini uygulamaması şeklindeki işlem ve uygulama nedeniyle öğretim elemanlarının uğradığı tüm özlük ve parasal hakların iadesi yönünde bir süreç planlanmakta mıdır?

Editör: Haber Merkezi