SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - Milletvekiliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenip sandık güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Miletvekilleri ve milletvekili adaylarıda sandık güvenliği için aktif çalışmalar yürütüyor. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Bitlis'in Güroymak ilçesinin Degirmendere köyünde AKP ilçe başkanının abisi tarafından okuldan uzaklaştırılaya çalışıldı. Bunun üzerine sandık kurulu başkanı, yargıç ve jandarma olaya müdahalde bulundu. Çam güvenli oy kullanımının sağlandığını resmi twitter hesabından duyurdu.

Çam'ın resmi twitter hesabından yaptığı açıklama da şu ifadeler yer aldı, "Bitlis Güroymak ilçesi 1200 seçmenin olduğu Değirmen Köyündeyim. AKP ilçe başkanının abisi 'ben okul sorumlusuyum senin milletveklliğin bitti görev kağıdın yok. Seni içeri almam dedi.' Tartışma ve kavga çıktı il seçim kurulu başkanı yargıç ve jandarma devreye girdi sakinleşti".

'SEN ARTIK MİLLETVEKİLİ DEĞİLSİN'

Çam sandık güvenliğinin emin ellerde olmadığını söyledi. Çam" Üzülerek görüyor ve yaşıyorum seçim ve sandı emin ve güvenli elerde değildir" diye yazdı.

 

Çam,sandık güvenliğinin sağlandığnı belirterek şöyle yazdı, "Gerekli önlemleri aldık. Vatandaş şimdi özgürce ve gizli oy kullanmay başladı. Hak, hukuk, adalet nöbetimiz devam ediyor" .

Editör: Haber Merkezi