ASYA YAŞARİKİZ/İZGAZETE -  2020 yılı tüm dünyada Uluslararası Hemşireler Yılı olarak ilan edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyanın sağlığına kavuşmasında kilit sağlık çalışanı olarak gösterdiği hemşireler Kovid-19 salgın mücadelesinde ön saflarda yer alıyor. Dünya Hemşireler Günü olarak Kabul edilen 12 Mayıs’ta Türk Hemşireler Derneği (THD) de bir açıklama yaptı. THD tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19’un tüm dünyaya, toplum sağlığının korunmasının, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasının, tüm ticari kaygılardan çok daha elzem ve zorunlu olduğunu gösterdiği belirtildi. Açıklamada son olarak “Toplumumuzun sağlığını geliştirmede öncü bir ses olmak için, tüm meslektaşlarımızı bizimle bir olmaya davet ediyor, tüm toplumumuza, karar vericilere ve politika yapıcılara ‘hemşirelik şimdi’ diyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’de ve dünyada Dünya Hemşireler Günü olarak kutlanan 12 Mayıs’ta Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Uzman Hemşire Ebru Melek Benligül bir açıklama yaptı.

‘KLİŞELERDEN KURTULDUK’

Benligül yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 yılını Uluslararası Hemşire Yılı belirlemesiyle, hemşireliğin desteklenmesi için bir fırsat doğacağını söyledi. 2020 yılının hemşireliğe yeni bir bakış açısı katmak için bir katalizör görevi olacağının altını çizen Benligül şöyle konuştu; “Salgın süresinde oynadığımız kritik rol; bu hayati mesleğin rollerini ve sorumluluklarını politika belirleyicilerine, diğer sağlık profesyonellerine ve halka net şekilde anlatmamıza ve mesleği çok uzun zamandır tahrip eden mitlerden ve klişelerden kurtulmamıza da vesile olmuştur.”

‘DEĞİŞİM YARATILACAK’

2020 yılına hemşirelerin halkın sağlığı için fedakarca çalışmasının damga vuracağını belirten Benligül, bu çabanın da gelecekte bileneceğinin altını çizdi. Benligül sözlerini 2020’nin sadece kutlama değil, aynı zamanda kalıcı bir değişim yaratma yılı da olacağına inandığını söylerek sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi