İZ GAZETE - 2014’ten bu yana Bornova Belediyesi meclis üyeliği yaptığını, 3 yıl grup sözcülüğü, 2 yıl grup başkanvekilliği ve sözcülüğü yaptığını hatırlatan Polat, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep Karkamış ilçesinde parti örgütünü dedem kurdu. Amcam uzun yıllar ilçe başkanlığı yaptı. Babam 1977 seçimlerinde Belediye Başkan Adayı oldu. Türkiye’nin zor bir coğrafyasında uzun yıllar boyunca ailecek partimizin bayrağını gönderde tutmak üzere mücadele ettik” dedi. Ulaş Polat, tüm ailelerinin CHP’li olmasından gurur duyduğunu söyledi.

UNUTUYORLAR...

Parti içi rekabet nedeniyle, kendisine bu anlamda haksızlık yapanlara sitem eden Polat, “Maalesef parti içi rekabette bazı arkadaşlarımız, kantarın topuzunu kaçırıyor ve bu kişilerden çok partimize zarar veriyor. Ağabeyim Mahir Polat’ın milletvekili olması nedeniyle, benim meclis üyesi olmamam gerektiğini savunanlar, benim ağabeyimden önce de meclis üyesi olduğumu unutuyorlar” dedi. Polat, “Kendisi CHP’den aday adayı olan, kardeşleri AKP ve MHP’de siyaset yapan onlarca örnek var. Onlar da bizim arkadaşımız ama bu tablo içerisinde ben sadece ailemle gurur duyarım” ifadelerini kullandı.

CHP’li Polat, “1999 seçimlerinde, üniversite öğrencisiyken, CHP’nin en zayıf olduğu dönemde parti üyesi olarak aktif görev almaya başladım. Akabinde 2004 yılında üniversiteyi bitirir bitirmez gençlik kolu başkanı oldum. 2012 yılında parti eğitici eğitmeni oldum. 2014 yılına kadar 579 tane sosyal proje planladım ve yürütülmesini takip ettim. 2014 seçimlerinden önce yapılan Ege Bölgesi Aday Adayı eğitimlerinin organizasyonunda İzmir İl Eğitim Komisyonu üyesi olarak aktif rol üstlendim. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesiyim Gezi Ana davası dâhil, bütün davalarda vekilliğim devam ediyor. İzmir Barosu’nun İşkenceyi Önleme Merkezi’nde kapanana kadar çalıştım. 6 yıldır İzmir Gaziantepliler Derneği Başkanlığı’nı yürütüyorum. Her dönem örgütlü mücadelenin parçası oldum. 5 yıl meclis üyeliği yaptım, Büyükşehir Hukuk Komisyonu Başkanvekilliğini 5 yıldır yürütüyorum. Bu 5 yılda da hem partimizin hem de insanların yüzünü kızartacak, insan onuruna aykırı, partiyi tartıştıracak hiçbir şeyin altına imza atmadım” şeklinde konuştu.

'EĞER ADALETİ SAVUNACAKSAK...'

Hem İzmir hem de parti kamuoyunu kendisini ve siyasi mücadelesini tanıdığının altını çizen Polat, “Tüm bunları düşününce, eğer liyakati ve adaleti savunacaksak, adaylığımla ilgili olumsuz bir algı yaratmaya çalışmak hem bana hem de milletvekilimiz Mahir Polat’a haksızlıktır. Ağabeyimin milletvekili olması, benim siyaset yapmamın önünde engel olamaz, olmamalı.” dedi.

Polat son olarak; parti içi rekabette keskinleşmenin CHP’ye zarar verip, Cumhur İttifakı’na hizmet ettiğini vurgulayarak, “Tartışmalara son verme zamanı geldi. Seçim günü yaklaşıyor ve gündemimizde 3 büyükşehiri kazanmak, İzmir’de ise 30’da 30 yapmak olmalı” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi