İZ GAZETE - Sözcü Gazetesi baş yazarı Rahmi Turan’ın Külliye’ye giden Cumhuriyet Halk Partili hakkında kaleme aldığı yazı bir anda Türkiye gündemine oturdu ve uzun süre de gündemde kalacağa benziyor. Sürece ilişkin arka arkaya açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Sürece ilişkin daha önce bir açıklama yapan gazeteci Uğur Dündar, aynı bilginin kendisine de geldiğini ancak doğrulatamadığı için yazmadığını ifade etmişti.

Süreçte içerisinde iddianın sahibi Rahmi Turan kaynağının Talat Atilla olduğunu açıklamış, Atilla ise bilginin Cumhuriyet Halk Partili birisinden edindiğini ifade etmişti.

İDDİALARI REDDETTİ

Kamuoyunda Talata Atilla’ya bilgi veren Cumhuriyet Halk Partili’nin kim olduğu merak konusu olurken bir açıklama da gazeteci Uğur Dündar’dan geldi. Dündar yazılı olarak yaptığı açıklamada iktidara yakın bir gazeteci tarafından kaleme alınan ve bilginin kendisine Tuncay Özkan tarafından getirildiği iddiasını reddetti.

‘TALAT ATİLLA’YA EN YAKIN CHP’Lİ ARAŞTIRILSIN’

İki yıldan bu yana Tuncay Özkan ile görüşmediğini kaydeden Uğur Dündar’ın ‘Dürüstlüğüm gereği zorunlu açıklama adı altındaki açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"İktidarı destekleyen bir gazeteci; bana haberi getiren kişinin Tuncay Özkan olduğunu, benim teklifi reddettiğimi yazıyor. Özkan'la yaklaşık 2 yıldır ne görüştüm ne de telefonlaştım. İddia doğru değil. Talat Atilla'ya en yakın CHP'li araştırılsın"

Editör: Haber Merkezi