İZ GAZETE - İzmir Bakırçay Havzası Rumeli ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Başkan Gürol Türkmetepe gazetemizi ziyaret etti. İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cihan Samgar ile yerel seçimler ve basın üzerine sohbet eden Türkmentepe, İz Gazete ailesine de yayın hayatında başarı dileklerini iletti.

‘HEM ÜLKEMİZ HEM DE İZMİR ADINA ÖNEMLİ BİR KURUM’

Basın özgürlüğünün Cumhuriyet tarihinin en güç durumunda bulunduğunu ifade eden Türkmentepe, İz Gazete gibi medya kuruluşlarına sahip çıkmanın önemli olduğuna ve bu tarz medya kuruluşlarının artması gerektiğini savundu.

Türkmentepe, “İz Gazete özgür ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile hem ülkemiz hem de İzmirimiz için çok önemli bir kurum. Ülkemizde basın özgürlüğü ayaklar altına alınırken yerelde böylesine güzel işler yapmak az şey değil. Umarım yeni ofis İz Gazete’ye ve onun değerli emekçilerine hayırlı ve uğurlu olur. Martın sonunda gelen bahar basınımıza da gelir bizler de artık güzel, mutlu haberler okuruz” dedi.

‘BASININ BU DENLİ ABLUKA ALTINA ALINDIĞI BİR DÖNEMDE…’

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ise Türkmentepe’ye ziyareti için teşekkür ederken, Türkiye’nin basın özgürlüğü başta olmak üzere pek çok açıdan kritik bir dönemeç içerisinde olduğunu ifade etti. Kartal, “Basının bu denli abluka alındığı bir dönemde bize gerçekleşen bu destek ziyaretleri bizim açımızdan gerçekten çok kıymetli.” diye konuştu.

'BİZ KİŞİLERİN MİLLİYETİNE DEĞİL ZİHNİYETİNE BAKARIZ'

İzmir Bakırçay Havzası Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, ayrıca gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin, demokrasi ve cumhuriyet bakımından önemli olduğunu söyleyen Başkan Türkmentepe, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geleneğinin de belediyelerden güçlenerek ilerlediğini hatırlattı.

Türkmentepe, Buca’da göçmenlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne kırgın olduğu şeklindeki algıyla ilgili sorumuza ise, “Suat Nezir de Erhan Kılıç da bizim için aynıdır. CHP kararını verdi ve adayını YSK’ya bildirdi. Bizler, kişilerin milliyetine değil, zihniyetine bakarız. Unutulmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de göçmendir. Göçmenler atalarının emanetine her dönem sahip çıkmıştır, şimdi de öyle olacaktır” diye konuştu.

ERHAN KILIÇ GÖÇMENLERE EMANET

Dernek olarak, ülkedeki siyasi gelişmelerde taraf olmaktan çekinmediklerini hatırlatan Başkan Türkmentepe, “Şimdi de tabii ki cumhuriyet ve demokrasiden tarafız. Kimse göçmenlerle ilgili algı oluşturmaya kalkmasın. Neyin ne olduğunu 31 Mart’ta herkes görecek. Erhan Kılıç kardeşimiz de başta biz göçmenlere emanettir. Ben tüm bunların söylenti olduğunu görüyorum ve hemşehrilerime de sandığa gitme ve Atatürk’ün partisine sahip çıkma çağrısı yapıyorum” dedi.

FATİH GÜRBÜZ’ÜN KAZANMASI İÇİN…

Aynı zamanda CHP’den Foça aday adayı olan ancak atanamayan Başkan Türkmentepe, “Kırgın değilim. Fatih Gürbüz kardeşimizin kazanması ve 7. Dönemde de Foça’da CHP’nin kazanması için sahada çalışmaya devam ediyorum. 31 Mart’ta Foça Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz olacak ve 5 yıl boyunca da kendisine destek olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi