İZ GAZETE - Balkan ve Rumeli Göçmenleri Federasyonu yaptığı süreçte sosyal anlamda başarılı projelere imza attığını söyleyen Türkmentepe, bu süreç içerisinde edindiği bilginin belediye başkan adaylığı süresi içerisinde kendisine olumlu anlamda etkide bulunduğunun altını çizdi. Türkmetepe, “Türkiye’nin 81 ilinden Engelli Halk Dansları ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Bu konuda dünyada ilk ve tekiz.” diye konuştu.

‘ÜRETİMDEN YANAYIZ’

Dernek olarak gerçekleştirdiği başarılı işleri Belediye Başkanı olarak sürdürmek istediği için aday olduğunu kaydeden Türkmentepe, “CHP terbiyesi gereği ilk önce diğer aday adaylarını ziyaret ettim. Bizim amacımız iyiyi daha iyi bir noktaya taşımak. Biz Foça’yı beraber yönetmekten yanayız. Foça ile ilgili çok önemli projelere sahibim. Biz Foça’da üretim üzerinden siyaset yapacağız. Önümüzde Tire Süt Kooperatifi, Seferihisar’da bulunan yerli tohum ile üretilen buğday ile ekmek yapılıp satılması gibi başarılı örnekler var.” ifadelerini kullandı.

Foça’nın 16 mahallesinde halk komiteleri kuracaklarını ve bu komiteler doğrultusunda Foça’yı yöneteceklerini aktaran Türkmentepe, “Bu komiteler üzerinden halkın talepleri bize ulaşacak. Komitelerin, Belediye Meclis toplantılarına katılmalarını zorunlu kılmak gibi bir düşüncemiz var.” dedi.

‘HER MAHALLEDE BİR KREŞ’

Foça’da gençler ve çalışan kadınlar için projelere sahip olduğunun altını çizen Türkmentepe, her mahallede bir kreş açılacağını söyledi. Gençlik Merkezleri’nde gençlerin kendilerini geliştirmeleri için birçok sosyal faaliyeti gerçekleştireceklerini vurguladı. Türkmentepe, “Projelerimizin çoğu hazır. Savaşa hayır diyebilen, laik ve demokratik bireyler yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

‘FOÇA’DA TÜM SEÇMENE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Foça turizmi 12 aya çıkaracaklarını ve Foça’da tarihi köyleri ekoloji ve tarih turizmi ile birleştireceklerini söyleyen Türkmentepe sözlerini şöyle sürdürdü;

“Balıkçılık ile ilgili de önemli projelere sahibiz. Balıkçılık üzerine kooperatif projeleri gerçekleştirerek bu üretim dalını da Foça’da yukarıya çekmek istiyoruz. Biz 21 bin seçmeni aradık taleplerini teker teker dinledik. Bunun dışında 14 bin seçmenin tek tek ellerini sıktık ve nasıl bir Foça talep ettikleri üzerine onlarla konuştuk. İnsanlardan bize çok güzel geri dönüşler oldu. Biz sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil, tüm seçmene ulaşamaya çabalıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi önemlidir. Omurgamızı da buraya yaslıyoruz. Ancak bizim Foça’da yaşayan herkes ile kucaklaşmamız gerekiyor. Biz Foça’nın tamamının oyuna talibiz. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinde siyasi parti ayırt etmeksizin herkesi çalıştıracağız.”

Kimin aday gösterileceğinin önemli olmadığını, aday olacak kişinin etrafında kenetlenerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanması için elinden gelen tüm çabayı sergileyeceklerini söyleyen Türkmentepe, “Ben uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ahmet geldi, Mehmet geldi diyerek partiye küsüp gitmem. Ben değil bir başka arkadaşımız aday olursa da elimden gelen desteği sağlarım.” diye konuştu.