İZ GAZETE - Haftalık gazete satışını yapan aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Deniz Tütmez'in de olduğu THK üyeleri yurtdışı yasağı ve haftada 3 gün imza yükümlülüğü ile serbest bırakıldı.

Alsancak’ta Türkiye Komünist Hareketi (TKH)’nin haftalık gazetesi Sosyalist Cumhuriyet’in satışını gerçekleştiren 4 parti üyesi 12 Ekim Cumartesi günü gözaltına alındı.

GAZETE GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Aralarında TKH Merkez Komite Üyesi Deniz Tütmez’in de bulunduğu 4 parti üyesinin, Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi’nin kapağında yer alan ”Güvenli Bölge çözüm olmayacaktır! Çözüm ABD’nin kovulması, Suriye ile masaya oturmaktır!” başlığı gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

TKH İzmir İl Örgütü yazılı bir açıklama ile gözaltılara tepki göstermiş ve “Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri operasyon gerekçe gösterilerek partimizin siyasal çalışmalarının engellenmesi kabul edilemez. ‘ABD kovulmalı, Suriye ile masaya oturmalı’ başlıklı gazetenin satışı dolayısıyla gerçekleşen gözaltı kararı hukuksuz ve haksız bir engelleme girişimidir.” açıklaması yapılmıştı. 

Editör: Haber Merkezi