ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Genel ve yerel siyasal gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tuncay Özkan, “Biz yerel seçimlere, ekmeği küçülmüş, özgürlüğü küçülmüş, yaşam alanı küçülmüş, tek sese mahkûm olmuş bir Türkiye olarak gidiyoruz”dedi. Özkan, 2015 yılında yapılan ve çok tartışılan CHP İzmir İl Kongresi’ndeki sözlerini ise tekrarladı: “İzmir CHP’dir CHP kalacak”

İzmir’deki ofisinde, kocaman bir İzmir haritası önünde sorularımızı yanıtlayan Tuncay Özkan, Türkiye’nin en önemli probleminin çok sesli düşünememek olduğunu söyledi. Ulusal hatta uluslararası görünen problemlerin dahi, yerelle ilişkili olduğunun altını çizen Özkan, İzmir’i farklı kılan en önemli şeyin ise ‘özgürlük’ olduğunu vurguladı.

İşte Tuncay Özkan’ın açıklamaları:

‘EKSİK OLAN ŞEY ÇOK SESLİLİK’

 “Türkiye’nin en büyük problemi, kültürel ve sanatsal olarak üretememek, çok sesli düşünememek… Biz çok sesli müzik üretemiyoruz, çok sesli siyaset, çok sesli kültür üretemiyoruz. Biz kutuplaşan, ayrışan, birbiri ile kavga ettiği için tekçil olan bir bakış açısına sahibiz. Savaş, bir çözüm yöntemidir. Diplomasi bir çözüm yöntemidir. Ama çözümlerin en önemlisi ve en güçlüsü siyasettir. İnsanlar siyaseti tekil konuşurlarsa, geriye sadece ve sadece zulüm kalır. Ancak çoğul konuşurlarsa, ondan geriye üretim kalır, emek kalır. Kentlerimizde, parlamentomuzda ve dünyamızda eksik olan şey çok sesliliktir.”

‘UYGAR DÜNYADA YERİNİZ YOK’

“Eğer ülkemiz çok sesli bir ülke olsaydı, bir gazetecinin başına, Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girip kaybolması diye bir olay yaşanmazdı. Eğer Türkiye çok sesli düşünebilse, konuşabilse, hiç kimse Kaşıkçı’yı öldüremezdi. Bir gazeteci, turist bu ülkeye geldiyse ve size kendi can ve mal güvenliğini emanet ettiyse ve siz bu kişinin güvenliğini sağlayamıyorsanız, uygar dünyada yeriniz yok demektir”

‘ÜLKEYİ BURADAN ÇIKARMAK BOYNUMUZUN BORCU’

“İnsanların can emniyeti yok. Şirketlerin bilanço emniyeti yok. Adam iş bankasına çökmeye çalışıyor. Atatürk’ün mirasına, miras hukukuna saldırıyor. Bu ülke tek sesliliğin zorbalığı altında, demokratik bütün reflekslerini kaybetmiş, ne yazık ki zulme boyun eğmiş bir görüntüsü var. Bu ülkeyi buradan alıp çıkarmak bizim boynumuzun borcudur. Bizim bütün mücadelemiz buna dönüktür. Eski dedikleri Türkiye’de böyle şeyleri yapmaya kimse cüret dahi edemezdi. 1942’de bir kere cüret ettiler. Alman konsolosunu Rus ajanları öldürmek istedi. İsmet Paşa, Rus Konsolosluğu’nu çevirdi, tüm suçluları teslim aldı, yargıladı ve gereğini yaptı.”

‘İSMET İNÖNÜ VE TAYYİP ERDOĞAN ARASINDAKİ FARK…’

“O günden bu yana Türkiye’nin kaybettiği şey, kararlılıktır, hukuktur, çok sesliliktir. İsmet Paşa ile bugünkü Cumhurbaşkanı arasındaki fark, tek parti döneminde bile İsmet Paşa, daha cesur, yürekli bir yurtseverdir, bugünkü ise kendisinden ve ülkesinden daha çok Suudi Arabistan’ı sevmektedir”

‘BÜTÜN EGE’Yİ, TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ’

“Yerel seçimler ülkemizin geleceği için belirleyici olacak. Biz yerel seçimlere, ekmeği küçülmüş, özgürlüğü küçülmüş, yaşam alanı küçülmüş, tek sese mahkûm olmuş bir Türkiye olarak gidiyoruz. İzmir’i farklı kılan şey ise bu karanlık tabloda özgürlük... İzmir’in bu farklılığını vurgulayacağız. Ve İzmir’deki CHP bayrağını asla aşağıya indirmeyeceğiz. İzmir’in kaybedilme gibi bir ihtimali asla yok. İzmir CHP’dir, CHP kalacak.  Israrla tekrar ediyorum, İzmir CHP’dir CHP kalacak. Bunun aksi asla mümkün değil. İnsanlara iş, aş veren yeni projelerle bütün Ege’yi, Türkiye’yi kurtaracağız.”

           

  

Editör: Haber Merkezi