İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özkan, geçtiğimiz günlerde İzmir adaylığı için ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki’ şeklinde skandal bir çıkış yapan AKP’li Nihat Zeybekci’yi ima ederek, “İzmir’in ve Türkiye’nin her yerinde kadın adaylarımız olacak. Kadınlara cinsel göndermelerle mesaj vermeye çalışanlar da gereken yanıtı, kadınlı erkekli, delikanlı İzmir’in tokadını almış olacaklar” diye konuştu.

‘EN ÖNEMLİSİ ADALETLİ DAVRANMAK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim stratejisi hakkında konuşan Özkan, “Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçim çalışmalarında en çok önem verdiğimiz şey adaletli davranmaktır. Onun için bütün aday adayı başvurularımızı çok büyük bir titizlikle inceliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız, parti meclisindeki arkadaşlarımız kentte insanlarla konuşuyorlar. Ayrıca sürekli anket yaptırıyoruz. Kentin kimi aradığını, nasıl bir profil beklediğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun üzerine başvurular arasından çok büyük bir titizlikle o arkadaşlarımızı seçip çıkartacağız. Adayları böyle titiz bir çalışma ile belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mevcut belediye başkanlarının durumuyla ilgili de konuşan Özkan, “Başarı bizim ortak ölçütümüz” dedi.

‘İTTİFAK SANDIKTA GERÇEKLEŞECEK’

Cumhuriyet Halk Partisi için AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirleyici olmadığına da dikkat çeken Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç büyük şehir için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda kimseden çekindiğimiz yok. Bizim iki tane büyük ilkemiz var. Biz ittifak edeceğiz. Bizim en büyük ittifakımız Adalet ve Kalkınma Partisi seçmeni ile MHP seçmeni ile olacak. Bu ittifak sandıkta gerçekleşecek. Onların oyunu alacağız. İkinci büyük beklentimiz ise tabanımız ile birlikte Türkiye’yi kucaklayacağız. Çatıda kim ne ittifakı yaparsa yapsın biz sandıkta, Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP seçmeni ile ittifakımızı gerçekleştireceğiz.”

‘İZMİR’İN TOKADINI ALMIŞ OLACAKLAR’

Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde İzmir’de rekor oy alacaklarını kaydeden Özkan ayrıca, “İzmir’de çok fazla kadın aday olabilir. Bunun dışında, gençler ve kadınların sayısı fazla olacak. İzmir’in ve Türkiye’nin her yerinde kadın adaylarımız olacak. Kadınlara cinsel göndermelerle mesaj vermeye çalışanlar da gereken yanıtı, kadınlı erkekli, delikanlı İzmir’in tokadını almış olacaklar.” ifadelerini kullandı.

GENÇ GAZETECİLERE TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Tuncay Özkan ziyarette ayrıca, gazetemizin genç kadrosuyla tecrübelerini paylaştı. Özkan, gazeteciliğin muhalif karakterine vurgu yaptı.

Editör: Haber Merkezi