İZ GAZETE- Çiğli Belediyesi’nin ilk 100 günlük toplantısında başkan Utku Gümrükçü, gazetecilere ‘kayıt dışı’ olmak şartıyla bir açıklamada bulunmuştu. Gümrükçü, Karşıyaka’ya bağlı Mavişehir’i  Çiğli’ye katacaklarını belirtmişti.

Gümrükçü’nün ‘kayıt dışı’ aktardığı bilgiyi bugün bir  gazeteci, Karşıyaka’nın ilk 100 gün toplantısında Başkan Cemil Tugay’a sordu. Cemil Tugay, esprili bir şekilde Gümrükçü’ye şu cevabı verdi:

“Bu ilginç bir konu. Utku Bey’in gündeme getirdiğini bilmiyordum ama artık manşetlere çıkacağız, anlaşılan. Çiğli, Karşıyaka’dan ayrıldığından beri olan bir anlaşmazlık var mahalle sınırları ile ilgili. Bu sınırlar nerede başlayıp bitiyor, bu konuda fikir ayrılığı yaşanmış. Birkaç tane mahkeme süreci yaşanmış. Hepsini Çiğli Belediyesi kaybetmiş. Bizim Yalı Mahallesi’nin bir kısmı Çiğli’nin parçası olduğu iddiasıyla devam eden süreç ancak dikkat etsinler biz de onlardan İstasyonaltı’nı alırız. Bunu ispat da edebiliriz. Utku Bey, Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olmasın. O bölgedeki halkın tercihini de sorsalar zannediyorum Utku Bey hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ancak biz de hukuki zeminde kendimizi savunacak durumdayız. Seçim kampanyasında da, ‘Karşıyaka’dan daha çok oy alacağız’ demişti. Ben o dönem de  bir şey demedim ancak rakamlar sonucu gösteriyor.”

Editör: Haber Merkezi