İZ GAZETE - AKP’nin Afrin’e başlattığı operasyona karşı çıkarak  ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ bildirisi yayınladıkları için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Türk Tabipler Birliği’ne yönelik operasyonda İzmir’den de bir isim gözaltına alındı.

İzmir'de gözaltına alınan TTB Merkez Konsey Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Obuz'un evinde yapılan aramada 2 telefon ve 1 harddiske el konuldu. İzmir Çankaya TEM'de tutulan Obuz'un Ankara'ya götürülmesi bekleniyor.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Afrin operasyonuyla ilgili açıklamasında "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ifadesini kullanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basılarak gözaltına alındı. Evleri polis tarafından basılıp, arama yapılan TTB üyeleri şöyle: TTB Başkanı Raşit Tükel, Merkez Konsey üyeleri, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz.

TTB'nin eski merkez konsey üyeleri Dr. Mustafa Vatansever ve Dr. Fatih Sürenkök, duruma ilişkin bilgi almak ve İzmir’den gözaltına alınan Obuz'a destek olmak için TEM önüne geldi.

PROF. DR. FUNDA BARLIK OBUZ KİMDİR?

Radyoloji Uzmanı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Radyoloji Uzmanı profesör hekim. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. 1968 İzmir doğumlu olan Barlık-Obuz, 1990’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2009-2013 yılları arasında Türk Radyoloji Derneği İzmir Şube Genel Sekreteri ve Başkanıydı. 2012-2014 İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi üyesi, 2014-2016 döneminde de İzmir Tabip Odası Onur Kurulu üyesiydi.

Editör: Haber Merkezi