İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nden Torbalı Belediye Başkanı seçilen İsmail Uygur, hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Nedim Şener tarafından mazbatasını alır almaz Ömer Halisdemir’in fotoğrafını indirdiği yönünde iddialarla hedef gösterildi. Başkan Uygur, mazbatasını henüz almadığını açıklamasına rağmen, Nedim Şener iddialarını ileriye taşıyarak, “Gece kendisiyle konuştuğumda mazbatasını almadığını söylemişti. Resmen başkan olmadığı için Halisdemir’in resminin kaldırılması konusunda da karar alamayacağını söylemişti. Aynısını Oda TV’ye de söylemiş. Oysa dün mazbatasını almış. Neden böyle saçma yalanı söyledi anlamadım” tweetini attı.

SOSYAL MEDYADAN LİNÇ GİRİŞİMİ

Sosyal medyada, İzmir’in Torbalı ilçesinde seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur’un, Ömer Halisdemir’in afişlerini söktürdüğü iddiaları gerçek çıkmadı. Aksine afişleri söktüren ismin bir önceki belediye başkanı ve AKP’li belediye başkan adayı Adnan Yaşar Görmez olduğu anlaşıldı.

İSMAİL UYGUR: “DAHA MAZBATAYI BİLE ALMADIM”

Afişleri söktürdüğü iddialarını Odatv’ye açıklayan İsmail Uygur, “Orada 3 yönlü billboardlar bulunuyor. Seçim öncesinde hem rakibim hem de bir önceki belediye başkanı Adnan Bey, kendi afişlerini astırdı” ifadelerini kullandı. “Daha mazbatayı bile almadık” diyen Uygur, hem sosyal medyadaki hem de iktidara yakın medyadaki haber ve paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

NEDİM ŞENER: “MAZBATASINI ALMIŞ, YALAN SÖYLÜYOR”

İsmail Uygur’un Oda TV’ye yaptığı açıklamalar sonrasında Nedim Şener konuyu yeniden gündeme getirerek Uygur için ‘yalan söylüyor’ dedi. Şener şu tweetleri attı:

“Torbalı’da yeni seçilen belediye yönetiminin şehit Ömer Halisdemir’in resmini kaldırmasıyla ilgili olarak yalanla gerçek birbirine girdi. Resim dün gece yerine asıldığına göre konuyu netleştirmek gerekiyor.

Anlaşılan, üç köşeli panoda 31 Mart seçim kampanyası öncesi Ömer Halisdemir’in resmî varmış. O alan seçim sürecinde AKP adayı tarafından kiralanmış ve Halisdemir’in resminin üzerine kendi ilanını astırmış.

Torbalı’da yeni seçilen belediye başkanı Bülent Uygur da mazbatasını aldıktan sonra da rakibi ve altında Ömer Halisdemir’in panoya sabit olan resmini de kaldırtıp kendi teşekkür ilanını astırmış.

Gece kendisiyle konuştuğumda mazbatasını almadığını söylemişti. Resmen başkan olmadığı için Halisdemir’in resminin kaldırılması konusunda da karar alamayacağını söylemişti. Aynısını Oda TV’ye de söylemiş. Oysa dün mazbatasını almış. Neden böyle saçma yalanı söyledi anlamadım.

Yeni seçilen bana ve Oda TV’ye ‘mazbatamı almadım’ diyerek gerçeği gizleyen Bülent Uygur, gece tepkiler üzerine panodaki kendi resmî yerine, kaldırttığı şehit Ömer Halisdemir’in resmini astırmış. Yalan ve yalancılar değil Ömer Halisdemir’dir baki olan.

Torbalı’da Ömer Halisdemir’in resminin kaldırılmasıyla ilgili twit dizisinde belediye başkanının adını Bülent Uygur yazmışım, doğrusu ismail uygur olacak.

Akp adayının üzerine seçim ilanı astırdığı, seçilen rakibi CHP’li belediye başkanı İsmail Uygur’un da tamamen kaldırtarak kendi teşekkür ilanını koydurduğu Ömer Halisdemir’in resmî tekrar yerine asıldı. Hem de bu kez şehit Fethi Sekin’in resmi ile.

Torbalı’da belediye başkanı seçilen İsmail Uygur, il seçim kurula’na itiraz başvurusu yapıldığı için mazbatasını almadığını tekrarladı. Başından itibaren tüm süreci bir gazeteci yazsın paylaşayım. Tepkilerin sonucu kahramanların resimlerinin yerine gelmiş olması önemli.”

UYGUR MU YALAN SÖYLÜYOR ŞENER Mİ?

Karşılıklı açıklamalar üzerine gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal Torbalı İlçe Seçim Kurulu’nu aradı. Torbalı İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ceyhan Durgutlu ile görüşen Kartal, CHP’den Torbalı Belediye Başkanı seçilen İsmail Uygur’un henüz mazbatasını almadığı bilgisini teyit etti. Seçim Kurulu Müdürü Ceyhan Durgutlu, itirazların İl Seçim Kurulu tarafından karara bağlanmasının ardından mazbatanın verileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi