TUGAY CAN / İZ GAZETE - Türkiye Komünist Hareketi İzmir İl Örgütü 26 Mayıs Pazar günü Tepekule Kongre Merkezi’nde İzmirliler ile buluşmaya hazırlanıyor.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi için bağımsız Komünist aday olarak Deniz Tütmez’i aday gösteren ve İzmir’de dikkat çeken Türkiye Komünist Hareketi, Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği buluşma ile ‘Sözünü büyütmeyi’ amaçlıyor.

Etkinlikte şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimin yanı sıra işçiler, gençler ve kadınlar adına konuşmalar da yapılacak.

‘BU KRİZİN TEMELİNDE YAPISAL SORUNLAR BULUNUYOR’

Mayıs Pazar günü Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek buluşma hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türkiye Komünist Hareketi İzmir İl Örgütü adına konuşan TKH MYK üyesi Deniz Tütmez, “Bu yağma düzeninin adı yine kriz ile anılır oldu. Bu ekonomik krizin gerek kıdem tazminatı gaspıyla, gerek zorunlu BES dayatmalarıyla gerek sömürüsü gerekse de eşitsizlikleriyle saldırıları devam ediyor. Sermaye sınıfı ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetmeye çalışırken aynı zamanda bunun politik temsilcisi AKP’nin emekçi halka saldırıları artıyor. Memleketin içerisinde bulunduğu tabloda kriz var, eşitsizlik var, yoksulluk var, iş bulamadığı için kendisini yakan emekçiler var. Bu krizin kökünde ülkenin yapısal sorunları bulunuyor. Bu yapısal sorunlar olan emperyalizme bağımlılık ve sermaye sınıfının daha fazla kar hırsı ve sömürüsü ortadan kalkmadıkça tablo da değişmeyecektir. Bu tabloya karşı emekçiler örgütlü bir mücadeleyi büyütmelidirler. Bu etkinliğin en temel amacı İzmirli işçilerin, emekçilerin, yoksulların eşitlik ve özgürlük arayışına yanıt üretmektir” diye konuştu.

‘EMEKÇİLERİN BAHARI SOSYALİZMDE’

Tütmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçimlerde de anlatamaya çalıştığımız martın sonunun bahar olduğu değil, daha fazla krizin olduğu bir dönemi anlatmaya çalıştığımızdı. Bu dönemi de emekçilerin tersine çevirebilmesinin tek yolunun kendi örgütlü güçleri olduğunu anlattık. Emekçilerin karşısına alternatif olarak sunulan sahte umutlara, umut tacirlerine karşı, gerçek umut olan sosyalizmin sözünü büyütmeye çalışıyoruz. Tam da bu noktada ‘Emekçilerin baharı sosyalizmde’ sloganı ile toplanan bu etkinlik genel anlamıyla mütevazı olmasıyla önemli bir çıkışı ifade ediyor. Bu tabloyu değiştirebilecek asıl faktör sosyalizm mücadelesinin büyütülmesidir.”

TÜTMEZ’DEN İZMİRLİLERE ÇAĞRI: ‘BİZLERİN EN TEMEL GÖREVİ…’

Türkiye Komünist Hareketi’nin sosyalizm mücadelesinin büyütülmesi noktasında önemli bir noktada durduğunu ifade eden Tütmez, “Bizlerin de en temel görevi bu mücadeleyi büyütecek güçlü kitlesel bir sınıf partisinin yaratılmasıdır. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, bu düzeni değiştirme iddia ve iradesiyle, İzmirli emekçileri, kadınları gençleri bu toplantıda buluşmaya davet ediyor.”

Editör: Haber Merkezi