CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilere yönelik sözleri üzerine  açıklamalarda bulundu. Türkiye’de haram ve yolsuzluk düzenini yerleştirilenlerin ahlaktan bahsedebilmeleri için kendilerinin ahlaken sorunlu olmaları gerektiğini söyleyen Tezcan, “AKP sözcüsünün bu hastalıklı dili tedaviye muhtaçtır. Tacizden, tecavüze; kadına ve çocuğa şiddetten, uyuşturucu kullanımına; rüşvet, yolsuzluk ve fesat düzenin en ince ayrıntılarına kadar yerleştiği dönem Türkiye’de AKP dönemidir” ifadelerini kullandı.

“ÜNAL, TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE BAKARSA SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI KİŞİNİN DAHA ŞİMDİDEN ORADA YERİNİN HAZIRLANDIĞINI GÖRÜR”

“Milletin ahlakını bozmak için ellerinden geleni yapanların ahlak tavsiyesine ihtiyacımız yoktur” diyen Tezcan, Ünal’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için “tarihin çöplüğünde yerini almıştır” sözlerine ilişkin ise, “Tarihin çöplüğü diktatörlerin yeridir. Türkiye’de kimin diktatör olduğunu herkes biliyor. Türkiye’deki diktatörün sözcüsü Mahir Ünal, tarihin çöplüğüne bakarsa sözcülüğünü yaptığı kişinin daha şimdiden orada yerinin hazırlandığını görür” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ SADECE APOLETLİ DARBECİLERE DEĞİL, SİVİL DARBECİLERE KARŞI DA HER ZAMAN DİK DURMUŞTUR”

Adalet için 435 kilometre yol yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerinin “tarihin şeref locası” olduğunu dile getiren Tezcan şöyle devam etti:
“Darbe önlendikten sonra bile korkudan Ankara’ya 4 gün gelemeyen Erdoğan üzerinden 15 Temmuz’da bir kahramanlık tefrikası yazılamaz. Genel Başkanımız, sadece apoletli darbecilere değil, sivil darbecilere karşı da her zaman dik durmuştur. İlk andan itibaren 15 Temmuz darbesine nasıl karşı çıktıysa, 20 Temmuz OHAL darbesine de aynı kararlılıkla karşı çıkmıştır.

“SİZ CHP’NİN İÇİNDEKİ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ ANLAYAMAZSINIZ”

Mahir Ünal, CHP üyesi ve delegelerine de kendince tavsiyede bulunmaya cüret etmiştir. Bizim üyemize ve delegemize tavsiye ve telkinde bulunmak, akıl vermek Mahir Ünal’ın haddine düşmez. CHP, saray darbelerinin partisi değildir. Hiçbir CHP’li Erdoğan’ın sözcüsünün tavsiyesine muhtaç değildir. CHP, hiçbir zaman dışarıdan dizayn edilecek bir parti olmamıştır ve olmayacaktır. Siz CHP’nin içindeki demokrasi kültürünü anlayamazsınız. Onun için kendi işinize bakın.” 

"PUSUDAKİ AKP'Lİ ÇAKALLARA..."

Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise "Pusudaki AKP'li çakallara bayram ettirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.