TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemen Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Tahir Şahin döneminde özelleştirilen Menemen Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin, Belediye bünyesine alınması Menemen Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Menemen belediyesine ait malların gayrihukuki olarak herhangi bir şekilde devredilmesine şuan itibariyle karşıyız. 174 adet kirada duran gayrimenkulün başka birinde olması zararlıdır” ifadelerini kullandı.

TAHİR ŞAHİN TARAFINDAN ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Menemen Belediyesi’ne ait gayrimenkuller önceki dönem Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından özelleştirilmişti. İlerleyen süreçte gayrimenkullerin özelleştirilmesi 31 Mart yerel seçimleri ile beraber Menemen Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Serdar Aksoy ile önceki dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin arasında polemik konusu olmuştu. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, söz konusu gayrimenkullerin yeniden Menemen Belediyesi bünyesine katılması için kolları sıvadı.

‘BELEDİYEMİZİ ZARARA SOKMADAN BUNUN YAPILMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ’

Konuyu Menemen Belediye Meclisi’ne taşıyan Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

“Menemen Belediyesi’ne ait malların gayrihukuki olarak herhangi bir şekilde devredilmesine şu an itibariyle karşıyız. 174 adet kirada duran gayrimenkulün başka birinde olması zararlıdır. Bu kararlar belediye hukukçularımız tarafından incelenmekte ve giderilmektedir. Biz bunla ilgili 2 müfettiş büyükşehirden getirdik. Bu müfettişlerin kararı ile uygulamaları yapacağız. Belediyemizi zarara sokmadan bunun yapılmasına özen gösteriyoruz.”

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Öte yandan Menemen Belediyesi’nde görüşülen ve mülkiyeti Menemen Belediyesi’ne ait olan gayrimenkullerin Belediye bünyesine alınması oy birliği ile kabul edildi.

MENEMEN BELEDİYESİ’NE BİR TAHSİS DAHA…

Menemen Belediye Meclisi’nde ayrıca mülkiyeti İzmir Valiliği Gençlik Spor İlk Müdürlüğü’nde bulunan Menemen Çim Zeminli Futbol sahasının Menemen Belediyesi’ne tahsisi görüşüldü. Menemen Belediyesi’ne gerçekleşecek tahsis Menemen Belediyesi Meclisi’nden oy birliği ile geçti.

Editör: Haber Merkezi