CHP’li İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Canan Kaftancıoğlu tartışmaları ile ilgili soruya, “CHP’nin kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğu unutulmamalı. Bazen parti içi değerlendirmeler yanlış anlaşılabiliyor. Yalnız CHP’li vekiller, il başkanları genel başkanı temsil ettiğini unutmayacak ve tartışmalı cümlelerden imtina edecek. Konuşurken filtre kullanmalısınız. Canan Kaftancığlu sözlerini düzeltti. Biz ağzımızdan çıkanı kulağı duyacak şekilde olmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisine üye olan herkes sorumluluk altındadır, kafalarına göre beyanda bulunamazlar hele hele hassas konularda” diye konuştu. Bayır, “Başkasına malzeme vermeyelim susalım tavrı da doğru değil” dedi.

‘FATİH PROJESİ NE OLDU?’

Uzaktan eğitim konusunu da değerlendiren ve soru önergesi verdiğini hatırlatan Bayır, “3 milyon 200 bin öğrencinin internetinin olmadığı ya da takip edecek bilgisayarı olmadığı tespit edildi. CHP’li belediyelerimiz bununla ilgili ciddi bir proje çalışması yaptılar İzmir’de, bu eksiklikleri gidermeye çalışıyorlar ama bu olayın İzmir boyutu. Eğitimde fırsat eşitliği olmayacak mı? Bu çocuklar aynı eğitimi almış gibi sınava alacaksın. Varlıklı insanların çocukları başarılı olacak yoksulunki başarısız. Bir dönem AKP’nin Fatih Projesi vardı. Ballandırarak anlattılar. Nerede? Nerede çocukların tabletleri, nerede akıllı tahtalar, göstermelik 3-5 tane şeyle iş olmaz. Bunu Kiraz’daki çocuk içinde Hakkari’deki çocukla da aynı yapacaksın. Şu anda hayatından memnun hiçbir kesim yok. Herkes mutsuz. Memleket iyi gitmiyor. Paramız her gün eriyor. Türkiye’de yaşayan yüzde 2 mutlu kesim vardır. O da sırtını iktidara yaslamıştır” ifadelerini kullandı ve dikiş tutmayan bir Milli Eğitim sistemi olduğunu ve bunun da bilerek yapıldığını iddia etti.

‘ÜRETEME DÖNMEMİZ LAZIM’

İktidarın yerli otomobil ve yerli uçak istemeyeceğini çünkü yerli politika düşmanı olduğunu iddia eden Tacettin Bayır, “Bizim üretime dönmemiz lazım. Tüketen toplumdan üreten topluma dönmemiz lazım” şeklinde konuştu. Pandemi sürecini de değerlendiren Bayır, “Çalışanlar işçi çıkarmamak için direniyor. Bir mücadele var. Günübirlikte çalışan insanların işi çok daha zor. Okulların kapanmasından kaynaklı işleri kesilen esnafla ilgili bir rapor hazırladık. Eğlence yerleri ile ilgili rapor hazırladık. Dolayısıyla ekonomik anlamda darbe aldı küçük esnaf. İki yakası bir araya gelemedi esnafın. Ne yazık ki bu iktidar bu konuyla ilgili adım atmadı. Kredileri yakınlarına kullandırdılar. Bu da yaraya merhem olmadı. Çiftçi köylü zaten yıllardır perişandı. Eninde sonunda bu iktidar gidecek. Biz yelpazeyi oldukça genişleteceğiz ve insanlara bunu anlatıp ‘Sandıkta gereğini yapın’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖN SEÇİM OLMAZSA VEKİL OLMA TALEBİM OLMAZ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Milletin seçtiği olsun’ söylemlerini dile geitiren Bayır, “Bu önümüzdeki dönemde parti içi demokrasisi açısından ön seçim yapılması gerektiğine inananlardanım. Eğer önümüzdeki süreçte bu parti ön seçimle adaylarını belirlemezse beni milletvekili yapın gibi bir talebim olmaz. Ön seçim yapar halkta kimin karşılığı var bunu görürsünüz. Öbür türlü iki üç insanın dudağının arasından çıkacak isimleri doğru bulmuyorum, onur kırıcı buluyorum. Bence belediye başkanlarını da ön seçimle belirlemek lazım. O zaman millet bunu istiyor denir, konu kapanır gider. Milletvekilini millet seçmeli” dedi.

“AKP’den millet ittifaki adaylarına geçen şehirlerin belediye başkanlarının performansları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna Bayır, “Gayet başarılı götürüyorlar. Çünkü arkalarında halk gücü var. Ankara, Zeydan’daki çalışmaları çok başarılı buluyorum. Millet İttifakının birleşenlerinin hepsi çok büyük özveride bulunuyor. Yaklaşık 20 yıla yakın süredir ülkeyi yönetenler ekonomiyi batırdılar. Bunlardan kurtulmak için cumhuriyetçi, çağdaş, laik insanlar bir araya gelip hedefe ilerlemeli. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Biz CHP olarak oyunbozan olmayacağız” şeklinde karşılık verdi.

Editör: Haber Merkezi