İZ GAZETE- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, “Gezi olaylarında Taksim'deki otellerini tahsis edenler, bugün uçaklarını tahsis ediyorlar" şeklindeki ifadelerinin 'talihsiz' olduğunu belirten holding, açıklamasında İmamoğlu’nun Setair özel havacılık şirketi aracılığı ile söz konusu uçağı kiraladığını belirtti. 90 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınması için var gücüyle çalıştıklarını dile getirilen açıklamada, “Koç topluluğunun günlük siyasi söylemler üzerinden polemik konusu yapılmasını yakışıksız buluyor, yöneltilen tüm suçlamaları reddediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

‘BİNALİ YILDIRIM HELİKOPTER KİRALADI’

Koç Holding, AKP’nin İzmir Milletvekili ve İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın da 3 Mart’ta kendilerinden helikopter kiraladığının altını çizdi. Müşterilerinin ticari sır niteliği taşıyan bilgilerine saygı gereği daha fazla detay paylaşmayı iş ahlakına uygun bulmadıkları söylenen açıklamada, “Oluşan mevcut gündem itibariyle bu durumu izah ediyor olmaktan hicap duyuyoruz” denildi.

ZEYBEKÇİ VE DAĞ AYNI UÇAĞI KULLANMIŞ

Öte yandan sosyal medyada,  AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Koç Grubu’nun Setair şirketine ait uçaktan inerken çekilmiş görüntüleri paylaşıldı. Soylu’nun kutuplaştırıcı ve hedef gösteren diline tepkiler büyürken, “Aynı uçak Nihat Zeybekçi’ye tahsis edilince sorun yok, İmamoğlu’na tahsis edilince 'Gezici Koç Grubu'  öyle mi?” yorumları yapıldı.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mayıs’ta Samsun, 4-5 Haziran’da Trabzon ve Ordu seyahatlerinde şirketimiz Setair uçakları ile yolculuklarını gerçekleştirmiş olmasına ilişkin son birkaç gündür sosyal medya üzerinden yayılan iftiraların, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talihsiz açıklamaları ile yeniden gündeme gelmiş olmasını üzülerek takip etmekteyiz.

Havacılık sektöründe 1990’dan bu yana hizmet veren şirketimiz Setair, ticari bir işletmedir. Bugüne dek siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasının da aralarında bulunduğu çok sayıda özel ve tüzel kişiye uçakları ve helikopterleri ile havacılık hizmeti sunmuş, çeşitli uçuşlarda devlet erkânımızı da ağırlamıştır. Ayrıca geçmişte olduğu gibi bugün de seçim dönemlerinde siyasi parti temsilcileri tarafından Setair ve Setair gibi özel havacılık şirketlerinin araçlarının kiralandığı da bilinen bir gerçektir.

​Sayın İmamoğlu’nun bahse konu olan uçuşları da bu kapsamda olup, havacılık sektöründe tanınan iki aracı şirket vasıtasıyla Setair’e ulaşmış, faturaları kesilerek uçuşlar öncesinde tahsilâtları gerçekleşmiştir. İlaveten Sayın Binali Yıldırım da 3 Mart’ta Setair’den kiralanan helikopter ile yolculuğunu tercih ettiğini bu vesileyle ifade etmek isteriz.

 Müşterilerimizin ticari sır niteliği taşıyan bilgilerine duyduğumuz saygıyla, daha fazla detay paylaşmayı iş ahlakımıza uygun bulmuyoruz. Oluşan mevcut gündem itibariyle bu durumu izah ediyor olmaktan ötürü de hicap duyuyoruz.

Koç Topluluğu siyasetin bir parçası değildir. 90 yıllık tarihimiz boyunca Ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için var gücüyle çalışmış bir topluluğun günlük siyasi söylemler üzerinden polemik konusu yapılmasını yakışıksız buluyor, yöneltilen tüm suçlamaları reddediyoruz."