İZ GAZETE - Programda 31 Mart yerel seçimleri ve adaylarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuldu. İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, yerel seçimlerde CHP Buca Belediye Başkan adayı gösterilen, daha sonra adaylığı geri çekilen Suat Nezir ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ümit Kartal, genç bir politikacı olarak Suat Nezir’in hem Ankara’da hem de İzmir’de onaylanıp, ardından adaylığının geri çekilmesinin her anlamda kırıcı olduğunu belirtirken, “Bu durum Suat Nezir’in ailesi ve kendisi bakımından kırıcı olmuş olabilir. Ancak işin biraz kötü bir yere gittiğini düşünüyorum. Suat Nezir’in o ya da bu sebepten dolayı adaylığından son anda vazgeçildi. Bunu bir partinin yapma hakkı vardır. Tüm siyasi partiler YSK’nın son takvim gününe kadar adaylarını değiştirme hakkına sahiptir” dedi.

"SUAT NEZİR REST ÇEKMİŞ"

Kartal, Suat Nezir’in adaylığının geri çekilmesindeki problemi şu şekilde açıkladı: “Benim öğrendiğim kadarıyla Suat Nezir meclis listesi adaylarıı kendisinin belirlemek istediğini, şayet bu gerçekleşmezse istifa edeceğini ve CHP’nin adaysız kalacağını bildirmiş. Rest çekmiş. Burada sorun her ne sebeple olursa olsun bir adayın istifa ederim adaysız kalırsınız demesidir. Yoksa sudan sebeplerle CHP Genel Merkezi aday gösterdiği ismi geriye çekmez. Kılıçdaroğlu kendisine randevu vermedi. Çünkü burada partiye yönelik bir ‘bensiz olmaz vurgusu’ var. Burada söz konusu olan şey adaylıktan çekilirim tehdidinin olmasıdır.”

“BUCA KAYBEDİLİRSE, GERİ KAZANMAK ZOR OLUR”

Suat Nezir’e kendi görüşünü ifade ederek çağrı yapan Ümit Kartal sözlerini şöyle bitirdi: ”Kuşkusuz bir mağduriyet durumu var. Buna karşı gelen tepkiler de var. Ancak benim gözlemim bu mağduriyet üzerinden Buca’daki seçimleri AKP’nin kazanmasına hizmet edecek bir çizgiye gelirse ve Buca’da seçim kaybedilirse ihale Suat Nezir’e kalacaktır. Bu olmamalıdır. Buradan göçmenlere, Suat Nezir’e ve Bucalılara sesleniyorum. Burada özellikle göçmenler üzerinden Suat Nezir’e yapılan haksızlık üzerinden bir koparma ve ayrıştırma yaratarak AKP’nin kazanmasına yönelik bir oyun var. Suat Nezir, ‘seçim kaybettiren kişi’ konumuna düşmemelidir. Buca kaybedilirse geri kazanmak zor olur. Suat Nezir siyaseti uzun soluklu düşünmeli.”

Kartal ayrıca, Suat Nezir'in son süreçte yaşadıları ile ilgili açıklamalar yapan, Nezir'in yanında poz veren bazı dernek başkanlarının da AKP üyesi olduğunu ve göçmenler üzerinden CHP'ye yönelik küslük yaratmaya çalıştıklarını açıkladı. 

Editör: Haber Merkezi