İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yatırımı kentsel altyapıya yapıyoruz. Sürdürülebilir yaşam alanları hedefimize uygun olarak kentsel dönüşüm kamulaştırma ve planlama faaliyetlerimiz Ege Mahallesi, Gaziemir Aktepe Emrez Mahallesi, Karabağlar Uzundere Mahallesi, Çiğli Güzeltepe, Ballıkuyu ve Örnekköy mahallelerinde devam etmektedir. Ulaşım ve trafik projelerimiz de karbon salınımını azaltmak öncelikli hedeflerimizden; bu sebeple de raylı sistem ağını geliştirerek, bisiklet yollarını arttırarak, deniz filomuzu büyüterek doğa dostu ulaşım alternatifini güçlendiriyoruz. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı uzun yıllar sera gazı salınımını yüzde 50 azaltmak, doğaya uyumlu, dirençli, refahı yüksek ve aynı zamanda biyolojik çeşitliliği koruyan döngüsel bir şehir inşa etmek en önemli amaçlarımız arasındadır. Çöp artık İzmir’de bir atık olmaktan çıkmıştır; doğa ve iklim dostu bir enerji hammadde kaynağına dönüşmüştür.

Sporu sağlıklı yaşamın bir parçası olarak kabul ettik ve çocuklardan yetişkinlere herkese yönelik arka sıralarda bulunan mahallelerimize çeşitli kurslar açtık. Sokak hayvanlarımız için 1.500 kapasiteli Avrupa standartlarına uygun rehabilitasyon merkezi çalışmalarını bitirdik. 1404 kişiye evde bakım hizmeti verildi.

İzmir’in ekonomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Uluslararası işbirlikleriyle İzmir’i dünyaya açıyoruz. Yerel üreticilerimizi kooperatifleşmeye teşvik ediyor, ürünlerini Halkın Bakkalı ve üretici pazarları aracılığıyla halkla buluşturuyoruz.

Halkın şehirle ilgili kararlarını daha kolay projelerimize yansıtan, ayrımcılığa karşı toplumsal barışı destekleyen projeler üretmeye devam ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz ekonomik buhrana rağmen, kentimizde büyük yatırımlar yapıyoruz ki İzmir Büyükşehir Belediyemiz bu anlamda dimdik ayaktadır. Aldığı uluslararası krediler ve üst derece notlar bunun en büyük kanıtıdır. Güçlü kurumsal altyapımız, Türkiye’ye örnek projelerimiz ve İzmir’i bir dünya kenti yapma vizyonumuz doğrultusunda var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

İzmir gözümüzün bebeği, ülkemizin parlayan yıldızıdır. İzmir’i geleceğe taşımak ise hepimizin boynunun borcudur. Yatırımları geleceğe odaklayan belediyemiz; altyapıdan çevreye, tarımdan kültür sanata kadar hizmetlerini bir bütün olarak ele almaktadır.

Beydağ’daki kestane üreticisi için, Aliağa’daki sanayici için, Bergama’daki tarım işçisi için iş başında canla başla çalışmaya üretmeye devam edeceğiz.

Ülke ekonomisi yangın yerine dönmüşken daha fazla çalışıp tüm kaynaklarımızı İzmir’in refahını arttırmak ve bu refahı şehrimizin her bölgesine eşit bir şekilde dağıtmak için seferber ediyoruz.

Emek veren herkesin yüreğine sağlık 2022 bütçemiz güzel İzmir’imize hayırlı olsun.

Editör: Haber Merkezi