YAĞIZ BARUT/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısı Başkan Tunç Soyer’in idaresinde, tarihi İzmir Antik Smyrna Agora Meydanı’nda gerçekleşti. Toplantı, Smyrna Antik Kenti kazısı hakkında bilgi verilerek başladı. Soyer çalışmaların hızlanması için meclise önerge verildiğini ve en kısa zamanda komisyondan karar çıkması konusunda temennide bulundu. Soyer, Smyrna kazısının sonucunda ortaya çıkacak değerlerin, kentin değerine değer katacağını da sözlerine ekledi.

ESKİ SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI SOYER’E DANIŞMAN ATANDI

İstanbul’un Silivri ilçesinde 2 dönem belediye başkanlığı yapmış olan CHP’li Özcan Işıklar, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı yapılmıştı. Işıklar’ın, Soyer’in danışman kadrosuna atandığı bilgisi de paylaşıldı. Mecliste oy çokluğu ile alınan kararla, Işıklar’a ödenecek brüt ücret, her türlü ödemeler dâhil Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylık miktarının %75’ini geçmemek şartı ile belirlendi.

SPORCULARA ÖDÜL

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 25 - 28 Nisan 2019 tarihlerinde İspanya'nın Vigo şehrinde düzenlenen EuroLeague Final Grubu müsabakaları sonrası Avrupa 3.'sü olarak İzmirlileri gururlandırmıştı. Öte yandan, Türkiye Yelken tarihinde milli olmuş en küçük sporcu unvanını elinde bulunduran İzmirli milli sporcu Okyanus Arıkan Ulusal ve Uluslararası yarışlarda toplam 100 şampiyonluk kazanmış ve en son Kuzey Amerika kıtasında yer alan Antigua'da yapılan Optimist Dünya Şampiyonasında da Dünya Bayanlar 3.'sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.  Bu sebeple, tekerlekli sandalye basketbol takımının oyuncularına, antrenörlerine ve Okyanus Arıkan’a, tam altın karşılığı olan Türk Lirası'nın ödül olarak verilmesi kararı alındı.

İZTAV MECLİSE BİLGİ VERECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi ve protokol doğrultusunda projeye, belediye bütçesinden yaklaşık 9 milyon TL aktarılması hakkındaki komisyon raporu, İZTAV’ın meclise sunum yapması istemiyle, tekrar komisyona havale edildi. Karar bir sonraki mecliste verilecek. Başkan Soyer “Komisyondan oybirliği ile rapor çıksa da güven ilişkisi bizim için daha önemlidir.’ dedi. AKP’li Özgür Hızal da Soyer’e teşekkür ederek, “İzmir’in yararına olacak konularda bilgilendirmelerin daha geniş yapılması, bizim de mecliste oybirliği karar alınması konusunda yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

TELEFERİK SÖZÜ HATIRLATILDI

Meclisin, dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP’li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Seçim döneminde, 3.Cemre toplantısında Agora’dan Kadifekale’ye teleferik sözü vermiştiniz hatırlatmak istiyorum” dedi. Soyer, “Evet sözümüzü unutmadık, çalışmalarımız sürüyor. Yüzlerce proje açıkladık ve açıklamadığımız da bir sürü proje var. Bizler canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak işler değil. Hepsi yapılacak ama zamana ihtiyaç var. Bu projelerin hepsinin yapılacağının bilinmesini istiyorum. Canla, başla ve aşkla çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.” diye cevapladı.

KHK MAĞDURLARININ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Toplantının sonunda İZENERJİ ile yapılan toplu sözleşmede KHK mağduru olan işçiler hatırlatıldı. Soyer,  “Biz ilk günden itibaren eşit işe eşit ücret diyoruz. Taşeron işçilerinin sorunları çözülmedi ve biz bir kısım bypass yaparak bu olayı çözmeye çalıştık. İZENERJİ KHK mağduru arkadaşlarımıza  kendi bütçesiyle çözüm üretecek” diye konuştu.

‘YENİ DOĞAN BEBEKLERE MAMA YARDIMINI BEKLİYORUZ’

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün geçtiğimiz haftalarda ikiz bebeklerinin dünyaya gelmesi sebebiyle mecliste tebrik edildi. Tebrik sonrası söz alan Başkan Gürbüz, tebrikler için teşekkür ederken, “Belediyemizin yeni doğan bebeklere mama yardımında bulunmasını bekliyoruz” diyerek espri yaptı. Gürbüz’ün sözleri mecliste gülüşmelere sebep oldu.

Editör: Haber Merkezi